Sistem Suntikan Air Bosch Bersedia Masuk Pasaran


Suntikan air adalah taktik lama untuk mengekalkan enjin daripada blow ketika kuasa penuh dengan pancutan sedikit air di dalam silinder untuk menyerap haba pembakaran. Akan merendahkan suhu dan tekanan, dan mengekalkan enjin anda dalam satu bahagian. Sistem ini turut digunakan pada BMW M4 GTS Edisi terhad dan ia menghasilkan hingga 49 kuasa kuda tambahan untuk tekanan yang lebih tinggi. Dan kini, sistem ini akan lebih banyak pengeluaran besar-besaran.

Menurut Autocar, Bosch menawarkan sistem suntikan air untuk pengeluar-pengeluar kenderaan lain dan dapat melihat pengeluaran secepat 2019. Suntikan air boleh meningkatkan kuasa sebanyak lima peratus, dan meningkatkan penjimatan bahan api sebanyak 13 peratus. Kita menganggap ini adalah kerana enjin boleh direka untuk menggunakan sama ada mampatan yang lebih tinggi atau rangsangan yang lebih tinggi (atau kedua-duanya) hinggalah output yang lebih khusus, tanpa risiko jangka panjang isu kebolehpercayaan. Bercakap kepada Autocar, Bosch, Fabiana Piazza berkata kerja-kerja suntikan air terbaik pada enjin yang membuat lebih daripada 107 kuasa kuda per liter.

Suatu ketika dahulu saya pernah menggunakan sistem yang hampir sama, ia direka oleh seseorang di negara kita, sistem ini menghamburkan percikan campuran air dan udara ke dalam kebuk pembakaran. Ternyata terdapat peningkatan prestasi dan penjimatan pada enjin kereta saya.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger