Proton Iriz Akan Turut Menerima Kelebihan Pada Persona Baru


Seperti yang kita semua tahu, Proton Persona 2016 ini merupakan satu pembangunan daripada platform Iriz. Manakala dari segi gaya dibezakan daripada model asal hatchback, Persona yang baru beroperasi serupa dan interior sama seperti yang dilihat dalam Iriz itu.

Namun, setelah dipandu uji Persona ini, ia jelas bahawa Persona adalah jauh lebih baik. Peningkatan ketara diperhatikan ketika penentukuran peningkatan perisian kawalan CVT ini, tahap bunyi bising yang jauh lebih rendah.

Kata pegawai Proton, peningkatan ini dilihat dalam Persona tersebut adalah hasil daripada Jurutera syarikat yang mengusahakan maklum balas daripada pelanggan Iriz. Di samping itu ia telah disahkan bahawa penambahan ini akhirnya akan dilaksanakan di Iriz juga.

Demikian pada sesi dialog bersama wartawan di Kuantan semasa sesi pandu media rasmi yang dianjurkan oleh Proton, Timbalan CEO Dato Md Radzaif Mohamed berkata, "Kami mendapat maklum balas daripada pelanggan, termasuk pelanggan semasa, perkara-perkara yang kita perlu memperbaiki di Iriz itu."

"Beberapa penambahbaikan ini, kami telah masukkan ke dalam Persona ini, dan sekarang kita akan kembali ke Iriz. Ini adalah projek kami seterusnya yang kita akan jalankan serentak untuk melihat bagaimana kami boleh bawa banyak penambahbaikan kepada Iriz yang telah wujud selama dua tahun,".

Dato Md Radzaif memaklumkan bahawa peningkatan ini boleh dilaksanakan dalam jangka masa yang agak singkat. "Saya fikir ini adalah sesuatu yang kita boleh lakukan dengan serta-merta setelah belajar dari Persona" katanya.
Share this article :

+ comments + 4 comments

1 Oktober 2016 3:05 PG

Kita nantikan Iriz facelift 2017.. Penambah baikan yang ketara

4 Oktober 2016 3:20 PTG

keren

4 Oktober 2016 3:21 PTG

gagah

4 Oktober 2016 3:22 PTG

elegant

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger