Toyota Calya, MPV Bajet 7 Tempat Duduk - Platform Axia, Enjin 1.2 Liter Dual VVT-i


Toyota Calya yang baru akan dilancarkan minggu ini, dan akan muncul pada di Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) 2016 seminggu dari sekarang, tetapi beberapa peniaga di Indonesia sudah menampilkan MPV tujuh tempat duduk tersebut. Laman web Indonesia AutonetMagz.com ada pendedahan mengenai MPV ini.

Toyota Calya adalah MPV bajet tujuh tempat duduk, diletakkan di bawah Avanza, tersenarai dalam kategori kereta Low Cost Green Car (LCGC) di Indonesia, bakal bersaing dengan Datsun GO+ yang telah dijual di Republik itu sejak 2014. Calya juga mempunyai Daihatsu Sigra sebagai kembarnya.

Calya/Sigra dilaporkan berdasarkan platform Daihatsu Ayla/Perodua Axia, yang tentu saja juga asas kepada Perodua Bezza yang baru dilancarkan di sini pada bulan Julai. Terdapat beberapa ciri menarik yang seumpama MPV kelas atas, bangku row kedua boleh lipat, port pengecas dan ada blower untuk bahagian belakang. Tayar ganti yang bersaiz penuh dengan roda aloi terletak di bawah but, di luar kereta.

Calya ini dilengkapi enjin 1.2 liter DVVT-i empat silinder dengan 88 PS dan 108 Nm. Seperti biasa, dua pilihan kotak gear – manual lima kelajuan dan automatik 4-kelajuan. Dwi beg udara adalah kemudahan standard, Isofix, tetapi brek ABS dikhaskan untuk varian G. Calya dalam spec automatik G yang paling tinggi kos di bawah 150 juta rupiah (RM46, 272).

sumber AutonetMagz.com

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


 
 
 
 

 

Share this article :

+ comments + 5 comments

5 Ogos 2016 5:11 PTG

MiniMPV Calya nampak comel jer. Pasaran MPV di Indonesia sememangnya besar

10 Ogos 2016 12:26 PTG

toyota selalu keluarkan sesuai kebutuhan

10 Ogos 2016 12:28 PTG

cocok sekali buat keluarga

10 Ogos 2016 12:32 PTG

toyota mobil merakyat

Tanpa Nama
13 Ogos 2016 5:44 PTG

Hello, i am Puan Emiliana wilson, seorang pemberi pinjaman pinjaman diiktiraf secara global dan menyediakan pinjaman peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Cuma perlu kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda pada masa lalu. Kami memberi pinjaman kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil-bil, untuk melabur dalam perniagaan dalam kadar 2%. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami adalah global syarikat pinjaman terkemuka, boleh dipercayai dan memberikan penerima bantuan dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di: emilianawilson11@gmail.com

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger