Ferrari Challenge Asia Pacific 2016 Round Four Race 2 : Dwi Kemenangan Wyatt Dan Wang; Han Ambil Alih Pirelli AM


Pusingan keempat cabaran Ferrari Asia Pasifik berakhir di Sepang International Circuit di Malaysia di tengah-tengah landasan suhu tinggi berlegar sekitar 50 darjah Celsius. Jika perlumbaan pertama dramatik, yang kedua adalah menakjubkan. Walaupun pertempuran sengit antara pemacu 26 bidang, Steve Wyatt dari Australia dan Liang Wang ulangi kemenangan mereka dari Perlumbaan-1 dalam klasifikasi mereka masing-masing. Huilin Han dari China mengambil pengelasan Pirelli AM.

Trofeo Pirelli

Steve Wyatt bermula pada kedudukan pole sekali lagi; ini adalah selepas semua salah satu trek kegemaran beliau. Dalam menghadapi pertempuran roda-roda dengan Renaldi Hutasoit dari Indonesia dipermulaan, Wyatt berjaya menjauhkan dirinya dari selepas 3 pusingan. Wyatt terbukti tiada tandingan. Hutasoit mengambil tempat kedua, diikuti oleh rakan senegara David Tjiptobiantoro. Florian Merckx dari Perancis mendapati dirinya bermula belakang grid disebabkan oleh pelanggaran pit-lane. Walaubagaimanapun perjuangannya mencapai sehingga kedudukan keempat di penghujung pusingan 7 dan mengambil masa pusingan terpantas bagi 2" 11.909, jurang itu adalah terlalu luas untuknya. Dengan kemenangan ini, Wyatt mendahului di dalam kedudukan Hutasoit dan Merckx. 

Pirelli AM

Xin Jin dari China telah mengorak langkah untuk meneruskan coretan beliau menang klasifikasi Pirelli AM dan mendapati dirinya menuju sehingga pusingan 13 apabila dia terpaksa menanggung hukuman pandu. Rakan senegara Huilin Han itu, yang telah rapat mengikuti di belakang, mengambil peluang untuk mara ke hadapan dan mendapatkan dirinya di atas podium. Eric Cheung dari Kanada menduduki tempat kedua di belakang Han manakala Jin meraih tempat akhir yang consolatory atas podium.

COPPA Shell

Liang Wang dari China mengekalkan beliau adalah plumbum dalam Jadual kedudukan Coppa Shell dengan untuk menang mudah ke atas Ken Seto dari Jepun dan Sam Lok dari Hong Kong, kedua dan ketiga masing-masing. Seto dan Lok, walaupun cuba untuk mengejar Wang, namun tidak dapat mencari peluang untuk memotongnya. Gentlement Cup diperolehi oleh Paul Montague dari Australia.

Pusingan seterusnya

Mara ke pusingan seterusnya menandakan kembalinya cabaran Ferrari ke litar jalan Singapura selepas ketiadaan 4 tahun menyokong dalam Formula One Grand Prix pada 16-18 September nanti.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
 
 
 
 
 

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger