Ferrari Challenge Asia Pacific 2016 Round Four Race 1 : Kejayaan Dejavu Untuk Steve Wyatt Dan Kemenangan Bagi Xin Jin Dan Liang Wang


Ferrari Challenge Asia Pacific 2016 Pusingan-4 Perlumbaan-1 Litar Antarabangsa Sepang yang ternyata penuh dengan keseronokan dan drama. Dengan pemandu 31 dari 13 buah negara yang mengambil bahagian dalam perlumbaan ini, litar 5.543 km adalah acara penuh adrenalin untuk penonton, dengan cuaca panas dan lembap yang menyumbang kepada pertempuran sengit pada hari pertama.

Trofeo Pirelli

Perlumbaan pertama hujung minggu kali ini sangat banyak perkara deja-vu untuk Steve Wyatt dari Australia, yang mengaku menang sama setahun yang lalu semasa perlumbaan 1 di Sepang. Seperti lampu bertukar hijau, Wyatt bagaikan mendapat satu permulaan yang cemerlang untuk menjadi peneraju, manakala Alexander West dari Sweden gigih mencabar sepanjang perlumbaan tetapi tidak dapat menahan Wyatt. West adalah dalam mod berterusan menyerang pada pusingan 9 dan cuba sedikit mendebarkan, memotong langkah demi langkah tetapi Wyatt berjaya menentang West dengan sama-sama hebat bergerak balas. Di tempat ketiga ialah Florian Merckx dari Perancis. Litar Antarabangsa Sepang adalah trek kegemaran Steve Wyatt dan beliau mengulas semasa sidang akhbar tersebut bahawa dia benar-benar menikmati keseluruhan trek. Dia merasakan bahawa aliran teknikal landasan yang baik dan tidak perlu kerap brek.

Pirelli AM

Di dalam pertempuran untuk Kelas Kepujian Pirelli AM, kemenangan berpihak kepada Xin Jin dari China selepas perlumbaan dengan rakan senegara Huilin Han yang cukup dramatik. Jin dimasukkan ke dalam beberapa pusingan yang kukuh untuk terus menerajui kategori. Tempat ketiga pula dimenangi oleh Greg Teo dari Singapura.

COPPA Shell

Klasifikasi Coppa Shell, Wang Liang dari China mengekalkan mendahului sepanjang perlumbaan pertama dalam hujung minggu. Beliau diikuti rapat oleh Makoto Fujiwara dari Jepun, yang selesai di tempat kedua. Dan di tempat ketiga adalah Yuan Yang dari China. Menariknya, Semua pemenang podium Coppa Shell 3 selesai dalam masa satu saat antara satu sama lain. Pemenang Gentlemen Cup, Tamotsu Kondo dari Jepun, dimasukkan ke dalam satu usaha yang baik untuk menyelesaikan medan pertengahan keseluruhan.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger