Honda Malaysia Buka Pusat Sementara Ganti Beg Udara


Honda Malaysia akan membuka tiga pusat servis sementara dan 24 hab mudah alih bagi membantu melancarkan lagi usaha rangkaian pengedarnya menggantikan beg udara Takata pada kenderaan terbabit.

Lokasi hab berkenaan adalah di 401, Jalan Dato' Keramat, Georgetown, Pulau Pinang (wilayah utara); Soo & Sons Metal Works Sdn Bhd di Petaling Jaya (hab wilayah tengah) dan Oriental Assemblers Sdn Bhd (wilayah selatan).

"Kesemua hab ini akan beroperasi pada 1 Ogos, 2016 sehingga 30 Sept, 2016, dan dibuka dari jam 8 pagi-7 malam selama tujuh hari seminggu kecuali cuti umum," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Para pelanggan berkaitan boleh menghubungi nombor telefon bebas tol Honda 1-800-88-2020 bagi mendapatkan tarikh temu janji mereka dengan mana-mana hab servis itu.

Selain itu, sebanyak 24 hab mudah alih akan turut dibuka di 21 stesen servis Petron dan tiga lokasi "Honda Family Road Trip" pada 5 Ogos, 2016 sehingga 25 Sept, 2016 yang beroperasi setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad pada jam 8 pagi hingga 7 malam.

Sementara itu, pelanggan terbabit juga akan dibayar pampasan RM50 sehari bagi sepanjang tempoh kereta yang tidak dapat digunakan kerana menunggu waktu penggantian beg udara berkenaan.

Sehubungan itu, mereka yang terbabit dinasihatkan untuk mendaftar dengan Honda Malaysia di www.productrecall.honda.com.my bagi tujuan itu.

"Tempoh pampasan itu bermula pada 28 Julai, 2016 hingga 31 Ogos, 2016," katanya.

Honda Malaysia akan terus memaklumkan para pelanggannya mengenai kepentingan menggantikan beg udara bagi kenderaan terbabit.

"Pemilik kenderaan Honda yang terbabit dengan arahan panggilan balik bagi tujuan penggantian beg udara itu dinasihatkan untuk memastikan kenderaan mereka diperiksa dan bahagian berkenaan diganti di mana-mana rangkaian pengedar sah Honda secepat mungkin," katanya.

--BERNAMAShare this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger