Lotus Masuk Pasaran US


Mungkin tidak ada satu jenama yang lebih mengecewakan di Amerika Syarikat daripada Lotus. Ianya bukan kerana jenama British tidak boleh membuat sebuah kereta yang baik. Malah, ianya agak bertentangan. Masalah besar dengan Lotus adalah ia membina kereta yang sangat menarik, tetapi tidak boleh dijual di Amerika kerana ia tidak mampu untuk memenuhi set keperluan keselamatan yang dikehendaki oleh pihak berkuasa AS yang rumit. Yang membuatkan kita sedih.

Mujurlah, Terdapat satu pengecualian yang akan datang untuk 2017, Lotus akan membawa Evora 400 ke Amerika, dan 410 Sport versi Amerika Utara. Kehadiran yang dialu-alukan dengan tangan terbuka tetapi hanya satu model itu tidak akan menjadi cukup untuk mengekalkan Lotus dalam minda dan hati peminat di sana.

Pasaran Lotus harus diperkuatkan lagi. Ia akan memerlukan satu atau dua lagi model. Ditambah pula, nama Lotus adalah mantap dan amat dihormati. Sebelum ini Lotus Evora 400 telah dilancarkan di Malaysia dan selepas itu, Lotus Group melancarkan model yang lebih ringan, Lotus Evora 410 Sport, lebih cepat dan mementingkan semula kejuruteraan.


Share this article :

+ comments + 2 comments

15 Mac 2016 10:57 PG

lotus memang keren

15 Mac 2016 10:58 PG

layak tuk bersaing

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger