Ferrari GTC4Lusso: Gabungan Unik Prestasi, Anggun Dan Fleksibiliti Semua Keadaan Manakala T California Menawarkan Pakej Speciale Handling Baru


Ferrari GTC4Lusso secara rasmi memperkenalkan model baru empat tempat duduk yang mengintergrasikan pemanduan roda belakang dengan pacuan empat roda buat pertama kalinya di pertunjukan Motor Geneva, dilahirkan daripada konsep sporti versatile Grand Tourer.

Sebagai tafsiran model terbaru Ferrari empat tempat duduk, tradisi Maranello yang sangat istimewa tetap dipegang, GTC4Lusso menjadikan Prancing Horse ini kereta berprestasi sukan dan anggun tersedia untuk empat dan bukannya hanya dua penghuni.

Terima kasih kepada 6,262cc V12 yang menghasilkan kuasa maksimum 690 cv pada torque 8,000 rpm dan puncak dari 697 Nm pada 5,750 rpm, dengan 80% disediakan hanya 1,750 rpm, GTC4Lusso dalam menyampaikan kelajuan menakjubkan 335 km/j dan Sprint dari 0 ke 100 km dalam masa 3.4 saat. Kedua-dua nisbah mampatan 13.5:1 dan 2.6 kg/cv-kepada-tenaga-nisbah berat menetapkan rekod baru bagi kategori.

Integrasi lancar dengan sistem kawalan dinamik kenderaan kompleks bermaksud stereng berkuasa GTC4Lusso sering cemerlang dalam semua situasi memandu, menjadikan rasa konsisten kestabilan dan keselesaan. Berdasarkan yang terbaru, generasi keempat kawalan gelincir sisi, paten Ferrari baru mengintergrasikan sistem 4RM-S, kawalan pacuan empat roda 4RM Evo PTU (Unit pemindahan kuasa), stereng belakang, E-Diff dan SCM-E redaman aktif.

Diterjemah oleh rekabentuk Ferrari, GTC4Lusso ini adalah mentafsir konsep dengan bentuk yang sangat diperkemas, tirus yang menegaskan keseimbangan yang sempurna daripada sportiness manakala masih menggabungkan tempat duduk belakang selesa yang besar dan but yang luas di belakang mereka. 

Di bahagian hadapan, dwi kokpit arsitektur yang baru meningkatkan berkongsi pengalaman memandu untuk kedua-dua pemandu dan penumpang. Malah, empat kerusi mewah dan bahan-bahan berkualiti yang dihasil teliti mencipta suasana sama sebagai ruang hidup mewah untuk semua penghuni. Salah satu kriteria pemilihan bagi bahan-bahan yang diterima pakai ialah pengurangan berat badan untuk meningkatkan rasa sporty mewah tipikal sebuah Ferrari. Platform navigasi dan infotainment, menampilkan 10.25" HD skrin sentuh kapasitif teknologi yang baru.

Pendirian Ferrari di Geneva mempamerkan contoh dua GTC4Lusso : interior Bianco dengan Blu Sterling, bumbung panorama Low-e untuk mengekalkan suhu kabin yang berterusan walaupun pada panas siang hari, dan roda diamond, manakala yang kedua hasil kerja klasik Grigio Ferro Met dengan sebuah kabin kulit separa aniline Cognac. Ciri-ciri kereta baru dengan paparan 8.8" skrin penumpang serta Apple CarPlay dan sistem audio yang dinaik taraf.

Ferrari juga menggunakan Geneva untuk membentangkan pakej Handling Speciale (HS) baru bagi California T. Model V8 ini dengan detractable hard top dan pilihan 2 + konfigurasi tempat duduk menyampaikan apa-apa kombinasi sempurna prestasi dan serba boleh yang ia telah menjadi penanda aras bagi segmen. Kandungan pilihan teknikal Handling Speciale direka untuk pemilik yang menghargai California T serba boleh dan kehebatan GT.

Selain daripada stiffer springs untuk meningkatkan kawalan badan dengan roll lebih rendah, logik gear shift untuk seting sukan Manettino ini telah diubahsuai yang diterjemahkan ke dalam pemilihan gear cepat, sportier. Strategi baru untuk merencatkan magnetorheological SCM3 meningkatkan tingkah laku yang dinamik dengan meningkatkan kelajuan tindak balas sistem dan kawalan. Semakan F1-Trac logics membantu memastikan pecutan terlalu lebih baik.

Pakej HS juga termasuk ekzos baru yang menyampaikan sesuatu bunyi yang lebih lengkap, selari dengan ciri-ciri kereta. Ia memperkenalkan beberapa ciri-ciri estetik seperti gril Penyambut yang baru Grigio Ferro bertemu dan Penyebar belakang berwarna sama hitam dan tailpipes hitam matte. Kereta yang mempamerkan pakej mempunyai sebuah livery rodium terdiri daripada bodywork Rosso Corsa dan bumbung Nero Stellato. Bahagian hitam mempunyai butir-butir karbon-fiber.

Turut hadir adalah sebuah California T diilhamkan oleh 250 GT Berlinetta SWB. Ia adalah sporti tetapi menawarkan livery Grigio Scuro 8-silinder dan jalur merah gelap perlumbaan dengan  warisan kulit dalaman warisan Bordeaux . Ia juga mempunyai perincian seperti gril hitam dan diffuser hitam dengan pagar merah dan chrome tailpipes.

488 GTB ditunjukkan mempunyai hasil kerja Argento Nürburgring dan bumbung Nero Stellato manakala F12berlinetta yang berpakaian dalam sebuah Rosso Berlinetta livery dalaman karbon-fiber dan dalaman kulit Cuoio. Kereta GT diapit oleh Formula 1 satu tempat duduk, SF15-T, sebagai penghormatan kepada Ferrari pada permulaan musim F1 yang baru.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Ferrari GTC4Lusso

Ferrari Cali T HS & Cali T Tailor Made
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger