Ferrari Challenge Asia Pacific 2016 : Pusingan Pertama Perlumbaan Kedua Di Litar Suzuka Jepun


Perlumbaan Kedua

Suzuka, 6 Mac 2016 – Perlumbaan Kedua Ferrari Challenge Asia Pacific 2016 pusingan 1 telah diadakan di tapak litar pada hari Ahad, hari kedua "Ferrari Racing Days Suzuka 2016". Walaupun langit mendung dengan hujan dari malam sebelum, beribu-ribu peminat yang penuh minat berkumpul untuk acara untuk menikmati kelayakan perlumbaan akhir seperti hari sebelum.

Trofeo Pirelli
Ia adalah pertempuran satu dua sangat sengit antara Renaldi Hutasoit dari Indonesia dan Florian Merckx dari Belgium. Kedua-duanya seolah-olah bersaing dalam perlumbaan mereka sendiri dari mula. Mereka hanya berjaya melengkapkan 10 pusingan sebelum kereta keselamatan memasuki trek selepas kemalangan. Merckx mendahului tetapi telah dicabar oleh Hutasoit, sebelum pengaktifan kereta keselamatan. Walau bagaimanapun, kerana Merckx diluluskan petanda belakang di bawah bendera kuning, dia diambil dan jatuh ke kedudukan ketiga dari yang pertama. Steve Wyatt dari Australia mengambil tempat kedua dengan masa perlumbaan 22' 04.967.

Hutasoit mengulas tentang kemenangannya: "Saya suka trek Suzuka dengan susun atur, pelbagai ketinggian dan lengkung, yang mencabar. Tetapi saya percaya saya menang kerana Reka bentuk litar ini sesuai dengan gaya saya memandu. Saya juga mengubah strategi saya berdasarkan pengalaman dari semalam dan cuba untuk memelihara tayar saya semasa berlumba Merckx. Saya harap saya mempunyai dua lagi pusingan untuk pergi kerana saya sudah bersedia untuk lebih agresif dengan serangan yang lebih banyak"

Pirelli AM
Ia adalah kemenangan kedua berturut-turut bagi pendatang baru James Weiland dari Amerika Syarikat apabila dia mendapati dirinya di atas podium sekali lagi. Weiland memulakan dulu dalam kelas dan memimpin dengan cara seluruh perlumbaan. Dia datang di masa 23' 44.978. Weiland mengulas bahawa beliau adalah sangat terkejut pada kemenangan kedua tetapi itu amat gembira dengan keputusan. Melancong ke Jepun telah menggerunkan baginya sebagai pemacu dan orang dalam perlumbaan yang sangat bagus dan beliau mempunyai satu perlumbaan yang hebat. Tempat kedua klasifikasi Trofeo Pirelli AM ialah Eric Cheung dari Kanada, yang juga berada di kedudukan kedua dalam Perlumbaan Pertama. Xin Jin dari China ditempat ketiga dengan masa 23' 50.797.

COPPA Shell
Liang Wang dari China mendapati kejayaan untuk kedua kalinya dalam klasifikasi Coppa Shell. Dengan menggunakan pemacu perlumbaan perkasa, dia mengekalkan mendahului dalam kelas sepanjang perlumbaan, dengan Makoto Fujiwara dari Jepun dekat pada ekornya. Akhirnya Fujiwara selesai ditempat kedua dengan masa 24' 00.233 dan yang ketiga adalah Grant Baker dari New Zealand.

Ke pusingan seterusnya Asia Pacific Ferrari Challenge Trofeo Pirelli 2016 akan mengambil tempat di Abu Dhabi bermula 14-16 April.Share this article :

+ comments + 3 comments

21 Mac 2016 7:35 PG

selamat bagi yang menjadi juara di sesi ini, ke depan buat lagi balapan yang seru dengan persaingan yang ketat biar jadi tontonan menarik

14 April 2016 10:16 PG

Adakah anda memerlukan pinjaman antara individu menghadapi masalah kewangan dan akhirnya keluar dari kebuntuan yang disebabkan oleh bank-bank untuk menolak permintaan mereka untuk rekod kredit? Kami menawarkan pinjaman tulen antara 1000-100 juta, ada jaminan bank dan pada kadar faedah yang berpatutan sebanyak 2%. Saya boleh membantu membuat jumlah pinjaman tertentu yang anda mahu. Hubungi saya jika anda berminat. EMAIL: mauricefinance@hotmail.com

28 Mei 2016 5:53 PTG

Hello, nama saya Adriana Javier, mangsa penipuan di tangan peminjam palsu. saya telah kehilangan kira-kira RM29,000 kerana saya memerlukan modal yang besar sebanyak RM50,000. i hampir meninggal dunia, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. perniagaan saya telah dimusnahkan, dan dalam proses itu saya kehilangan anak saya. i tidak boleh berdiri ini berlaku lagi. pada bulan Disember 2014, saya bertemu dengan seorang rakan yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan camila pedro, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah syarikat. ibu yang baik saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih dan Allah terus memberkati anda. i juga suka menggunakan kesempatan ini untuk menasihati rakyat Malaysia, yang terdapat banyak penipu di luar sana, jadi jika anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman yang cepat, hanya mendaftar melalui Puan camila pedro melalui e-mel: camilapedro93@gmail.com. anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel ini: javieradriana93@gmail.com. jika anda mempunyai sebarang keraguan. sila dia adalah satu-satunya orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.
Terima kasih.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger