Perlumbaan Pertama : Ferrari Challenge Asia Pacific 2016 Di Litar Suzuka JepunPerlumbaan Pertama

Suzuka, 5hb Mac 2016 – Ferrari Challenge Asia Pacific memulakan musim 2016 di lokasi lagenda motorsports, litar Suzuka, hari ini dengan 35 pemandu daripada 12 negara yang mengambil bahagian dalam perlumbaan pembukaan. Litar 5.807KM menyaksikan perlumbaan antara pemacu dengan ramai peminat yang menyaksikan pertempuran sengit pada hari pertama.

Trofeo Pirelli
Steve Wyatt, Juara cabaran Asia Pacific 2015, membuat kemunculan semula dan tidak sabar untuk permulaan musim 2016. Beliau menghadapi bidang yang kuat daripada para pencabar, termasuk Florian Merckx yang ketiga dalam klasifikasi Trofeo Pirelli 2015 di Eropah. Florian kehilangan posisi dan jatuh ke posisi kedua sepanjang pusingan kelayakan kerana hukuman apabila dia melintasi garisan putih. Walau bagaimanapun, dia berjaya melawan untuk ke hadapan dan berada di hadapan sepanjang jalan. Dekat belakang dia adalah Renaldi Hutasoit dari Indonesia dan ketiga adalah Toru Tanaka dari Jepun, yang terpaksa melawan Steve Wyatt dan George Chou daripada Taiwan.

Pirelli AM
Pirelli AM turut menyebabkan perlumbaan lebih dramatik antara James Weiland dari Amerika Syarikat dan Eric Cheung dari Kanada dengan kurang daripada satu minit memisahkan mereka. Pada akhirnya, Weiland terhadapmu melebihi Cheung dan mengambil kedudukan yang pertama bagi klasifikasi Pirelli AM. Beliau mengulas semasa sidang akhbar bahawa beliau benar-benar bersedia untuk bersaing dalam salah satu litar yang terbaik di dunia, Suzuka, dan ia adalah satu peluang sekali dalam seumur hidup bagi beliau untuk menyertai cabaran APAC. Trek adalah besar dan dia suka kelajuan dan baik di selekoh yang ditawarkan litar. Di kedudukan ketiga ialah Hidehiko Hagiwara dari Jepun yang datang di 28' 57.677.

COPPA Shell
Dalam Klasifikasi Coppa Shell, Liang Wang dari China pada 29' 16.625, diikuti dengan Ken Seto dari Jepun dalam masa 29' 17.247 dan Yugo Tanabe, juga dari Jepun, ketiga pada 30' 07.357. Ia adalah peningkatan yang tinggi bagi Wang yang hanya berjaya 2 podium selesai dalam perlumbaan 13 musim lepas. Apabila ditanya apakah persiapan yang dilakukannya untuk memenangi perlumbaan, beliau berkata bahawa beliau bersedia dirinya lebih baik secara mental dan emosi musim ini.

Share this article :

+ comments + 1 comments

21 Mac 2016 7:30 PG

mobil ferari sangat mewah dan pantas sekali buat dipakai di kawasan balapan begini..kebayang kecepatannya sangat dahsyat

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger