SPYSHOTS : Interior Proton Perdana 2016!!


Jika kita sudah banyak melihat tampalan pada bahagian luar Perdana 2016, kali ini adalah spyshots interior Proton Perdana tahun 2016! tetapi buat masa ini, ini gambar resolusi tinggi ihsan pembaca Daniel Soon menunjukkan bahagian hadapan dalam. Imej kabin dan dashboard sedikit dari Accord generasi terdahulu serta terdapat sedikit perubahan yang menunjukkan ia Perdana.

Skim warna dashboard adalah hitam dan warna krim dengan hiasan trim kayu pada permukaan lain. Perubahan lain berkenaan sistem infotainment – pemain standard radio/CD telah digantikan dengan satu sistem skrin sentuh yang lebih moden. Seperti Accord, paparan atas juga kelihatan untuk dikekalkan, walaupun sama ada ia adalah paparan monokrom kerana atas kemahuan pasaran Malaysia model atau skrin warna baru yang masih dapat dilihat.

Lain-lain perubahan, butang di sebelah gearlever yang digunakan untuk mengawal tetingkap belakang pada Accord 2.4 telah tiada pada model Perdana ini. Perdana 2016 dijangka dilancarkan pada suku pertama tahun ini, mengekalkan enjin 2.0 154 hp/189 Nm R20A3 dan enjin i-Vtec 2.4 liter 177 hp/222 Nm K24Z2 dengan transmisi automatik lima kelajuan.

Pembaharuan yang dijadualkan untuk tiba pada penghujung 2017, Perdana bakal menerima enjin 2.0 liter NE01 empat silinder, diambil dari Petronas pada 2012. Juga sedang dipertimbangkan adalah enjin baru 1.5 liter turbocharged, disuntik terus TGDI, mendakwa berjaya menghasilkan 180 hp dan 250 Nm.
sumber Paultan
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger