Pameran Red Carpet Sempena Harijadi Enzo Ferrari


Untuk meraikan harijadi Enzo Ferrari, satu pameran baru akan diumumkan di dalam Museo Enzo Ferrari di Modena bertajuk "Red Carpet". Seperti namanya, pameran ini adalah satu penghormatan kepada peranan Ferrari di layar perak dan seterusnya.

Pameran ini membawa bersama-sama model yang digunakan pada skrin dengan klip mereka dalam tindakan sebagai suatu penghormatan kepada dunia filem dan televisyen yang begitu cepat untuk spot bintang mereka dan memberi perhatian: dari GTS Magnum P.I. 308 yang terkenal untuk Miami Vice Testarossa, 512S yang digunakan di Le Mans dan 375 America yang digunakan  oleh Sofia Loren dalam perlumbaan.

Tetapi hubungan Ferrari ke Hollywood ini tidak terhad kepada peranannya dalam filem-filem mereka. Banyak pelakon turut ditujukan pemilik Ferrari. Paul Newman, sebagai contoh, lagenda GTB4 365 dalam perlumbaan 24 Hours of Daytona manakala  250 GT Cabriolet Pininfarina putih milik Marilyn Monroe turut dipaparkan dalam pameran ini adalah salah satu kegemaran beliau. Peter Sellers, Nicholas Cage dan banyak muka terkenal juga jatuh di bawah nama Prancing Horse.

Seperti mana-mana, pameran ini telah mengambil sedikit lesen seni termasuk Schumacher F430 yang disuarakan dalam kereta, lengkap dengan mata kartun yang besar. Kami juga memilih Thomassima, sebuah Ferrari gaya-Amerika yang sculpted oleh pereka Tom Mead pada gear berjalan GT 250, membawa maksud banyak kereta Maranello yang telah muncul pada skrin, tidak kurang pentingnya dalam segmen mengarah Fellini Histoires Extraordinaires, The Racers and The Love Bug.

Dalam litar perlumbaan, filem-filem seperti Grand Prix, Le Mans dan, lebih terkini, tergesa-gesa akan sebab mengapa kami telah disediakan kereta Formula 1 kontemporari sebagai simbol acara. Kerana Ferrari pernah wujud tanpa landasan.
Share this article :

+ comments + 2 comments

23 Februari 2016 11:41 PG

sayang jauh sekali tuk bisa hadir

23 Februari 2016 11:42 PG

siap melangkah menuju masa depan

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger