Haval M4 Elite Dilancar Di Malaysia


Haval Malaysia (dahulunya Great Wall Malaysia) telah melancarkan barisan Haval M4 (dahulu dikenali sebagai Great Wall M4) hari ini iaitu Haval M4 Elite. Sebelum ini, ia ada dipertontonkan di pertunjukan Auto NST-MAI ASEAN tahun lepas.

M4 Elite yang baru telah menyertai keluarga M4 SUV B-segmen yang bermula dengan varian Comfort RM53, 008 (MT), dan RM60, 017.69 (AT). Varian Premium dikekalkan di sini berharga RM59, 839 (MT) dan RM65, 852.33 (AT). Semua harga di sini adalah atas jalan tanpa insurans, dan telah disemak untuk 2016.

Tanpa mengira variant pilihan, Semua unit dilengkapi dengan enjin 1.5 liter naturally-aspirated VVT MPI petrol empat silinder menyediakan 105 hp pada 6,000 rpm dan 138 Nm pada rpm kira 4,200. Manakala M4 semua adalah pemacu roda depan, dan dilengkapi dengan pilihan manual 5-kelajuan atau kotak gear enam kelajuan AMT.

Dengan tiada perubahan pada sistem aliran kuasa, kebanyakan perubahan adalah secara visual. M4 Elite mendapat lampu projektor halogen dengan LED (tambahan DRL LED boleh ditemui berhampiran lampu kabus). Lampu yang baru dan gril baru mempunyai reka bentuk heksagon yang mempunyai warna yang seakan Rover Evoque. Disamping itu roda aloi 16-inci dua tona.

Perubahan luaran lain termasuk bumbung hitam dan badge 'Elite' yang terletak di bawah lambang 'M4' pada liftgate di belakang. Dalam pula, M4 Elite mengekalkan susun atur biasa dan kit versi Premium, dengan penambahan hanya menjadi alat perakam video yang terletak berdekatan dengan cermin pandangan belakang, arm rest, dan kerusi kulit yang baru.

Peralatan standard di sini termasuk kawalan pelayaran, sistem pandu arah skrin sentuh dengan pemain DVD dan Kesambungan Bluetooth, untuk memantau sekitar pemandangan, kawalan audio di stereng dan pandangan belakang kamera dengan smart tag. Kit Keselamatan standard yang terdiri daripada dua beg udara, ABS dengan EBD dan brake assist, ESP, tracktion control dan hill assist.

Haval M4 Elite adalah berharga RM72, 659.41 (atas jalan tanpa insurans), dan dilengkapi dengan waranti pengilang perbatuan tidak terhad selama tujuh tahun (diguna pakai untuk semua variasi M4). Sebagai bonus tambahan, Syarikat menawarkan pembeli rebat insuran atau perkhidmatan baucer sehingga 25,000 km semasa promosi pelancaran tiga hari M4 Elite (Februari 26-28).

Pilihan warna kekal seperti dahulu – putih, Perak, hitam, biru, merah dan oren. Selain pelancaran M4 Elite, Haval juga mengumumkan bahawa menjelang tahun 2017, ia dijangka akan meningkatkan bilangan penjual di seluruh negara kepada 42. Pada masa ini, Go Auto mempunyai 21 peniaga di seluruh negara, terdiri daripada dua cawangan dan 19 pusat 3S.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 
 
 
 
 
 


Share this article :

+ comments + 1 comments

27 Februari 2016 5:05 PTG

keren skali mobilnya gan..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger