Ferrari GTC4Lusso - Peneraju Prestasi, Sesuai Dalam Semua Jenis Pemanduan


Ferrari mengumumkan penambahan kepada Ferrari GTC4Lusso  yang baru empat tempat duduk yang major evolusi konsep sukan Grand Tourer dengan menerapkan stereng dengan pacuan belakang buat pertama kalinya.

Ini adalah sebuah kereta yang direka untuk pelanggan-pelanggan yang ingin mengalami keseronokan memandu Ferrari di mana-mana sahaja, bila-bila masa, sama ada pada putaran yang pendek atau perjalanan jauh, Jalan Gunung salji atau jalan-jalan bandar, bersendirian atau dalam Kumpulan tiga orang penumpang yang bertuah. Pemandu-pemandu yang menuntut kuasa luar biasa tetapi enggan bertolak ansur terhadap keselesaan Kereta, anggun sporti dan perincian yang sungguh baik. Ringkasnya, GTC4Lusso yang membawa fleksibiliti yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk memandu Ferrari, seperti dalam FF yang memenangi Prancing Horse dengan mencatat masa sehingga mileage 30% lebih tinggi daripada purata.

GTC4Lusso dalam nama rujukan terdahulu cemerlang seperti di GTC 330 atau kembarnya model 2 + 2, GT 330 - salah satu kegemaran Enzo Ferrari - dan dalam 250 GT Berlinetta Lusso, yang mewakili gabungan sublime keanggunan dan berprestasi tinggi. Nombor 4 merujuk kepada tempat duduk selesa empat kereta.

Enjin

GTC4Lusso dalam 12-silinder enjin menyampaikan kuasa yang lancar, konsisten, 690 cv pada 8,000 rpm. Kedua-dua nisbah berat kepada kuasa 2.6 kg/cv dan nisbah mampatan 13.5:1 yang menetapkan rekod baru bagi kategori. Tork maksimum adalah 697 Nm pada 5,750 rpm dengan 80% sudah disediakan hanya 1,750 rpm untuk responsif yang hebat walaupun pada revs rendah. Soundtrack cemerlang mencerminkan personaliti pelbagai rupa kereta: ianya kaya dan kuat dalam memacu prestasi dan bijaksana lagi harmoni di bandar.

Dinamik

Ferrari GTC4Lusso adalah sebuah kereta yang luar biasa serba boleh dalam tiap-tiap jenis keadaan cengkaman terima kasih kepada sistem pacuan Evo 4RM paten Ferrari yang bersepadu dengan stereng roda belakang buat pertama kalinya. Hasilnya ialah sistem baru dipatenkan 4RM-S (pacuan dan stereng), yang didasarkan pada lagi satu lagi eksklusif paten Prancing Horse, Tempahan evolusi sistem kawalan tepi Slip (4.0), sekarang menggabungkan pembezaan elektronik (E-Diff) dan SCM-E. Semua kenderaan canggih dinamik pengawalannya lancar disepadukan oleh perisian berpemilik, Ferrari dan membolehkan pemandu untuk mengendalikan dengan mudah tork luar biasa GTC4Lusso itu walaupun pada jalan cengkaman dilitupi salji, basah atau rendah. Hasilnya ialah kestabilan yang luar biasa dan sensasi masterful kawalan dan Keselamatan yang diterjemahkan ke dalam prestasi yang tinggi. Kawalan penampan SCM-E generasi baru turut menyumbang kepada peningkatan prestasi pada permukaan kasar dan sudah tentu, untuk keselesaan perjalanan anda.

Tahap prestasi yang tinggi dalam GTC4Lusso adalah juga disebabkan sebahagian penyelesaian aerodinamik, sekali baru gril Penyambut dengan pengambilan udara bersepadu untuk meningkatkan kecekapan sistem radiator, udara lohong pada sayap yang ingat di GTC 330, spoiler belakang dipasang di atas bumbung dan peresap triple-pagar baru. Kesan gabungan ciri-ciri ini adalah nilai Cd yang ketara lebih rendah dari pada FF ini.

Gaya

Ditulis oleh rekabentuk Ferrari, GTC4Lusso ini adalah sebagai penapisan tambahan coupé brek shooting, mentafsir konsep dengan bentuk yang sangat diperkemas, tirus yang memberinya seperti silhouette fastback.

Jiwa bersukan adalah diasaskan kepada bahagian belakang di mana lengkung bumbung telah diturunkan manakala mengekalkan jumlah cukup untuk menjamin Ruang luar biasa dan selesa untuk semua empat penghuni, serta satu petak Ruang luas. Lampu belakang kembar Ferrari menghiasi ekor. Ini bukan sahaja memperluaskan secara mendatar, tetapi bekerja secara visual dengan paip ekor untuk mengenakan kuasa ke belakang. Garisan lipatan dinamik chiselled mencipta tema diapason di sepanjang lereng Kereta.

Hiasan dalaman

Perhatian yang teliti terhadap Reka bentuk dan memperincikan dengan berhati-hati dilaksanakan telah menghasilkan sebuah kabin itulah kemenangan yang sempurna sporty mewah. Senibina dwi kokpit yang direka untuk meningkatkan pengalaman memandu dikongsi untuk kedua-dua pemandu dan penumpang, dengan itu mempunyai paparan pilihan hati sendiri dengan pelbagai fungsi.

Seni bina yang inovatif diketepikan, ciri-ciri paling menonjol di kabin adalah ketukangan indah daripada bahan-bahan yang telah dipilih dan digabungkan untuk memperkayakan suasana. Kerusi menjamin semua empat penghuni, mencipta suasana yang sama sebagai ruang hidup mewah dan unggul yang luar biasa.

GTC4Lusso itu juga perkenal platform Infotainment baru yang menampilkan 10.25" HD skrin sentuh kapasitif teknologi. Roda stereng baru lebih padat, beg udara yang lebih kecil dan kawalan bersepadu yang lebih ergonomik berbanding sebelum ini, membuat untuk pengalaman bar untuk memandu walaupun sportier.

Pelancaran rasmi GTC4Lusso akan dibuat di Geneva International Motor Show bulan Mac.

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger