VW BUDD-e - Van Pintar Dengan Ciri-ciri Masa Hadapan


Volkswagen telah melancarkan sebuah prototaip yang dipanggil konsep BUDD-e di CES 2016 Las Vegas (AS), yang digambarkan sebagai 'bas mini untuk abad ke-XXI'. Ia dilihat sistem elektrik dan hibrid platform Volkswagen (SEM) dilengkapi dengan bateri 101 kWj di sepanjang lantai kenderaan dan sebuah motor elektrik pada setiap gandar all-wheel drive, Van konsep ini mencecah 150 km/j dan jumlah kilometer 600 yang mengagumkan dengan autonomi. Selain itu, bateri yang boleh dicaj kepada 80% dalam masa 15 minit.

Seperti yang kita lihat pada prototaip lain, konsep BUDD-e ini boleh berfungsi sebagai generator untuk bantuan ke rumah dan boleh juga berkomunikasi dari jauh dengan rumah pintar. Setakat ini ia tidak jelas Adakah Volkswagen benar-benar mahu memulihkan Microbus yang mitos (saiz antara Touran dan Multivan), tetapi khabar angin menghala ke pelancaran pasaran mungkin pada tahun 2017.

Dalam perenggan estetik, BUDD-e berdiri bagi aspek yang menjadikan ia seolah-olah rekabentuk Jepun. Mereka menarik perhatian kepada campuran yang lurus dan garisan melengkung, gril Penyambut yang besar di mana terdapat logo jenama yang besar, antara yang lain terdapat lampu LED dan lampu siang hari dalam bentuk "C".

Bahagian dalam kita mendapati Reka-bentuk yang sangat moden, kehidupan yang mana butang dan tombol digantikan dengan kawalan sentuhan dan di mana terdapat tiga lengkung pada skrin pemandu, sepenuhnya dikonfigurasikan. Ia juga merangkumi bangku belakang jenis sofa, stereng dengan permukaan sentuhan, sistem pengecaman suara (berkemampuan untuk memenuhi pesanan) dan isyarat kawalan.


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger