SPYSHOTS : Proton Persona 2016 Lebih Jelas!Sebelum ini kita melihat rendering Proton Persona 2016, dan kini terdapat spyshot resolusi tinggi yang lebih jelas di mana rekaan sebenar Persona 2016. Untuk hari ini kita akan melihat gambar depan dan belakang Persona 2016 ini yang berasaskan Iriz.

Walaupun masih sepenuhnya camouflaged, imej ini jelas bagaimana sedan berasaskan Iriz-segmen B kelihatan. Pertama, Persona ini kelihatan tinggi, mengekalkan ketinggian dalam Iriz kira-kira 75 mm lebih tinggi daripada Honda City dan Toyota Vios. Ini akan menjelaskan bahagian ini sedikit janggal berbanding sebahagian daripada pesaingnya.

Foto juga memperlihatkan beberapa butir baru – baris atas lampu kini berterusan ke gril, yang sepadan dengan render yang dilakukan oleh kedua-dua pakar Theophilus Chin dan Pow Ying Hern. Lampu kabus juga dalam bentuk bulat, bukannya Segitiga pada Iriz, sementara itu roda mendapat rekabentuk baru yang kini gemar digunakan pada Perodua Myvi dan Honda Jazz.

Dari belakang tersembunyi ruang nombor plat pada pintu bonet, dan terdapat bar melintang ke tepi lampu belakang. Ini jelas lampu belakang sedikit timbul dan tidaklah melintang tetapi sedikit memasuki ke tengah. Disamping itu terdapat lampu reflektor/kabus pada bahagian bumper belakang.


sumber : paultan
Share this article :

+ comments + 2 comments

Tanpa Nama
28 Januari 2016 10:42 PTG

bonet hadapan rekaan baru. lampu hadapan melengkung bersambung terus dengan gril.

Tanpa Nama
31 Januari 2016 1:39 PTG

masalah nampak tinggi mungkin boleh diatasi jika bahagian bumper hadapan di panjangkan sedikit baru nampak sesuai antara depan dan belakang sedan

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger