Model Lotus SUV Untuk Pasaran China, Evora 400 Hadir Ke Malaysia


Satu perkembangan lain hari ini, Datuk Abdul Harith Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif, menyentuh tentang jenama Lotus, di mana kedatangan Evora 400 di Malaysia, termasuk pembangunan sebuah Lotus SUV untuk pasaran Cina.

Harith juga mendedahkan beberapa maklumat mengenai Lotus SUV, yang juga boleh dihasilkan di China. Prototaip kenderaan ini dikatakan akan siap, walaupun siri pengeluaran akan mengambil sedikit masa, dengan tempoh masa dua tahun bermula debut 2017.

Tempoh masa yang dinyatakan sudah tentu nampaknya sealiran dengan kenyataan Lotus CEO, Jean-Marc Gales' bahawa jualan Lotus SUV akan mula akhir tahun 2019 atau 2020. Beliau juga menambah bahawa jika SUV yang menunjukkan kejayaan di China, ia dapat diperkenalkan kepada pasaran-pasaran lain juga.

Untuk membolehkan pengeluaran kenderaan di seluruh negara, Lotus telah menubuhkan sebuah syarikat usahasama dengan Goldstar untuk mendapatkan kelulusan pengeluaran lesen daripada pihak berkuasa di sana. Prototaip Lotus SUV adalah diperlukan sebagai sebahagian daripada proses permohonan, bersama-sama dengan pelan perniagaan.


Share this article :

+ comments + 1 comments

Tanpa Nama
14 Januari 2016 8:25 PTG

cerita suv lotus sudah lama tapi masih tak keluar2 lg.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger