Lexus NX - Kenderaan Pertama Di Dunia Guna Roda Dan Tayar Ais


Lexus tahu menarik perhatian, bukan sahaja oleh rekabentuk kereta mereka atau Falsafah mereka tetapi juga oleh pemasaran mereka. Jika ada Lexus IS kadbod atau Lexus RC-F dapat menyalin degupan jantung yang tidak mencukupi, Jepun telah bekerja dengan usaha melahirkan kerja-kerja seni baru, Lexus NX yang menggunakan roda ais. Lexus telah mengatasi semua pengilang tayar di dunia untuk mencipta satu set roda dan tayar diperbuat daripada ais dan berfungsi sepenuhnya.

Untuk mencipta roda ais ini, Lexus telah mengambil tiga bulan penyelidikan, pembangunan dan ujian untuk mencipta satu set rim tayar diperbuat daripada ais, berfungsi dan mampu menahan berat SUV ini.

Untuk membuat kerja mencipta roda sendiri ais ini tidak cukup, pasukan reka bentuk memutuskan untuk memasukkan lampu LED untuk roda, untuk menyerlahkan takat beku ais. Hamilton Ice Sculptors, sebuah syarikat London dengan lebih daripada 35 tahun pengalaman, telah ditauliahkan untuk mencapai Anugerah penting ini, bersama-sama dengan Lexus. Roda dan tayar Lexus NX telah discan dan replika dengan manual dan teknik mesin. Empat sculptors bekerja selama 36 jam untuk menghasilkan salah satu roda. Roda telah diperkukuh dengan komponen akrilik untuk menyokong berat badan.

Lexus telah mendokumentasikan keseluruhan proses untuk mencipta roda ais dalam Galeri Foto, video yang menunjukkan keputusan akhir dan video kedua bagaimana ia telah menjalankan kerja yang mengkagumkan ini.Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger