Jaguar XF Kini Dengan Enjin Diesel AWD


Jaguar XF British sedan segment E tampil dengan pilihan enjin yang baru, enjin diesel dengan all-wheel drive AWD. Setakat ini, hanya petrol 3.0 V6 340 dan 380 kuda boleh mempunyai daya tarikan kepada semua empat roda.

2.0 Diesel 180hp yang dikaitkan dengan transmisi automatik ZF lapan kelajuan akan dipadankan dengan sistem wheel drive AWD. Varian 163 hp dan 3.0 liter V6 dan 300 Kuda hanya boleh menjadi dorongan. Opsyen baru ini membuat mungkin mekanikal 0-100 8.4 saat dan mampu mencapai had laju 22 km/j. Kadar purata jumlah 4.9 liter dan pelepasan CO2 129 gram setiap kilometer. Model memandu menggunakan 4.3 liter dan mengeluarkan gram 114 CO2.

Sistem Diesel Jaguar XF 2.0 AWD 180 kuasa kuda kegunaan Driveline pintar dinamik (DDI), yang dilakukannya adalah bekerja pada teknologi permintaan. Dalam operasi normal dengan Jaguar XF AWD berkelakuan seperti seorang belakang wheel drive, tetapi apabila terdapat kehilangan cengkaman atau pecutan kuat dituntut, sistem menghantar tork untuk gandar Penyambut untuk meningkatkan daya tarikan.

Jika sistem ini dilengkapi dengan konfigurasi dinamik dengan multimedia peralatan InControl Touch Pro, paparan 10.2 "dashboard memaparkan maklumat tambahan seperti G-Forces, jam randik dan pemasa, serta grafik pecutan serta brek.Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger