Spyshot : Proton Persona 2016 aka Iriz Sedan Ditemui!!


Gambar pertama ujian bagi model pengganti Proton Persona 2016 atau dengan nama kod P2-31A telah berjaya dirakamkan. Gambar ini telah pun berlegar-legar di banyak laman sosial. Inilah mungkin generasi akan datang Proton Persona disebut oleh Proton Pengerusi Tun Mahathir Mohamad, dikatakan tiba di bilik pameran pada tahun depan.

Walaupun gaya penyamaran yang tebal, kereta ini jelas ia asas daripada Proton Iriz terutama lampu hadapan berbentuk almond, cermin sisi yang diletakkan pada pintu adalah sama seperti yang terdapat pada yang A-pillar. 

Di sini dapat kita lihat, pintu belakang adalah berbeza daripada Iriz, dengan berbentuk C seolah-olah ia adalah berkongsi dengan pintu Prevé dan Suprima S seperti juga jenama lain yang berkongsi sebagai contoh Mazda 2, Mazda 3, Ford Fiesta dan Ford Focus.

Dalam meneka pilihan enjin mungkin ia juga memperolehi enjin 1.3 liter dan 1.6 liter VVT 4-silinder, padanan sama ada manual lima kelajuan atau CVT. Satu persoalan adalah mengenai Persona sedia ada menggunakan sistem suspensi rear multi-link, atau terus menggunakan sistem suspensi torsion beam yang ada pada Iriz di mana kos dilihat lebih murah.

Dengan penampilan Persona baru ini, ia dilihat Proton terus kukuh dalam segmen sedan pada 2016 di mana mereka turut akan memperkenalkan Proton Saga Baru. Proton dijangka akan memperkenalkan model ini pada tahun hadapan selepas pelancaran model Perdana fasa kedua.

[KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ]

[terkini]


Share this article :

+ comments + 5 comments

Tanpa Nama
6 November 2015 3:15 PTG

wow akhirnya dah test atas jalan raya. hope sehebat persona. antara yg popular dlm proton.

Tanpa Nama
6 November 2015 5:00 PTG

amazing!

10 November 2015 10:56 PG

aneh sekali

10 November 2015 11:00 PG

jadi jelek bentuknya

Tanpa Nama
25 Januari 2016 9:42 PTG

design lampu hadapan agak sedikit tirus supaya ia sesuai dengan ciri2 sedan.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger