Chevrolet Colorado Sport dan Cruze Sport Kini Dibuka Untuk Tempahan


NAZA Quest Sdn Bhd, pengedar rasmi kereta-kereta Chevrolet di Malaysia melancarkan varian Chevrolet Colorado Sport dan Cruze Sport dan kedua-dua model kini dibuka untuk tempahan.

Chevrolet Colorado Sport adalah berdasarkan pada LTZ Colorado LTZ Muscle yang menawarkan enjin diesel 2.8L empat-silinder DOHC Duramax yang menyampaikan 200 PS 3600 rpm dan terbaik dalam kelas 500 Nm tork pada 2000 rpm, membuat Colorado Sport yang paling kuat dalam segmennya.

Edisi Colorado Sport dikemas kini dilengkapi dengan gaya lasak dan aerodinamik yang termasuk pengawal bumper yang bergaya, bahagian fender, visor pintu, roll bar belakang dan roda aloi 18 inci. Bahagian dalaman premium penuh dengan kerusi kulit dan kulit door trim dan kamera belakang. Kelainan baru menawarkan pengendalian dengan penggantungan sepenuhnya boleh laras. Edisi Sport ini juga meningkatkan penggantungan ride comfort dan ketinggian diturunkan kepada rupa keseluruhan agresif.

Ciri-ciri standard Colorado Sport termasuk: enjin Duramax, Tukar shift elektronik 4WD, Power Drive Lock Engagement, kawalan iklim auto, Chevrolet Mylink, lampu projektor, pengelap cermin depan frameless, LED taillights, kerusi pemandu boleh laras 6-cara, tempat duduk separuh kulit, traction control, cruise control, multifunctioning steering, Program kestabilan elektrik (ESP), sistem brek anti kunci, sistem kawalan turun bukit (HDCS), Hill Start Assist (HAS) , Chevrolet StabilitiTrak, transmisi automatik 6-kelajuan dengan tombol shifter, agihan kuasa brek elektronik (EBD), kawalan brek di selekoh (CBC), brek hidraulik (HBA) dan brek panik (PBA). Di samping itu, Chevrolet Colorado Sport telah dianugerahkan dengan penarafan Keselamatan ASEAN NCAP 5 bintang.

Trak pick-up 4 X 4 Chevrolet Colorado Sport adalah berharga RM138, 967 OTR, termasuk insurans dan cukai jalan. Ia datang dengan pakej waranti 3 tahun atau 100,000km (yang mana datang dahulu).


Chevrolet Cruze Sport cukup bergaya dan anggun dengan reka bentuk baru bahagian hadapan, rekaan aerodinamik kit badan, visor pintu ditambah dan roda aloi. Interior Cruze Sport termasuk kerusi kulit premium, LED pintu dan ruang kaki tambahan. Cruze baru yang menawarkan prestasi yang lebih baik melalui penjajaran pendikit untuk tindak balas pendikit yang lebih cepat dan lebih responsif dan penapis udara yang lebih baik dengan penapis udara keluli tahan karat.

Cruze Sport menawarkan perjalanan dan pengendalian yang menyediakan semangat kestabilan dan keyakinan memandu yang lebih tinggi dan keseronokan. Cruze Sport juga mempunyai kekuatan struktur kerangka badan dipertingkatkan untuk mengurangkan risiko kecederaan daripada perlanggaran. Kawalan kestabilan elektronik (ESC) menyediakan kawalan berarah dalam situasi sukar dan kecemasan yang memandu dan pengagihan daya brek elektronik (EBD) kawalan tekanan brek pada roda 4 Semua untuk mengekalkan keseimbangan dan kestabilan kenderaan.

Edisi Cruze baru dilengkapi dengan pelbagai maklumat paparan dengan seting peribadi – mudah dipaparkan, muzik, menyediakan Kesambungan Bluetooth dan USB. Ia juga menggunakan teknologi canggih dengan kemasukannya keyless jauh yang membolehkan akses dan mendapatkan kenderaan tanpa menyentuh kunci dan pasif masuk tolak mula (PEPS) yang menjadikan untuk kemudahan yang lebih baik.

Di bawah Bonet, Cruze Sport dikuasakan oleh enjin 1.8 L Ecotec DCVCP-enjin yang berkuasa dan efisien daripada 140 PS dan pengoptimuman bahan api 167 Nm tork dengan double continuous variable cam phasing technology untuk lancar dan pengalaman memandu yang cekap.

Keselesaan dan Keselamatan yang berorientasikan Chevrolet dipaparkan dalam titik Triple ISOFIX Cruze Sport – sambungan secara terus dan mudah untuk kanak-kanak Seat ISOFIX. Rendah bunyi bising, vibration and harshness (NVH) membantu mengurangkan bunyi bising. Kokpit dua zon ini direka untuk keselesaan yang optimum bagi kedua-dua pemandu dan penumpang melalui pengoptimuman ruang yang cekap.

Chevrolet Cruze Sport berharga pada RM122, 868 OTR, termasuk insurans dan cukai jalan. Ia datang dengan pakej waranti 5 tahun atau 200,000km (yang mana datang dahulu).

Sebagai insentif tambahan, Chevrolet jenama ikon yang terkenal di seluruh dunia bagi logo 'Chevy Bowtie' unik menawarkan rebat tunai sebanyak RM12, 500 untuk Cruze Sport dan RM6, 000 untuk Colorado Sport. Rebat tunai kempen berakhir selagi stok masih ada. Colorado dan Cruze Edisi Sport akan mempamerkan kepada orang ramai akan datang di One Utama Auto Fair, Highstreet Zone  bermula 2 hingga 6 Disember 2015.

Chevrolet merupakan penaja rasmi kelab bola sepak lagenda, Manchester United, yang melihat logo 'Chevy Bowtie' ikon pada jersi club yang bermula pada musim 2014/2015. Bersama-sama dengan kerjasama yang dilakukan bersama Manchester United, Chevrolet di Malaysia menawarkan pelanggan yang mendaftar mana-mana model dari sekarang hingga 10 Disember 2015, berpeluang menyertai Peraduan 'Manchester United For Life'.

Hadiah utama adalah 2 Tiket VIP perlawanan Manchester United vs Chelsea di Old Trafford 28 Disember 2015. Pakej tersebut juga termasuk 2 tiket penerbangan dan penginapan hotel 5 hari/4 malam.


 
 
 
 
 
 


Share this article :

+ comments + 4 comments

4 Disember 2015 11:13 PG

chevrolet sangat gagah

4 Disember 2015 11:14 PG

sangat banyak di minati

12 Januari 2016 11:12 PG

mantap,gagah

12 Januari 2016 11:12 PG

harganya masih mahal

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger