Tol Percuma Di LDP Dan MEX Pada 31 Ogos


Pemilik kenderaan yang menggunakan Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) dan Lebuhraya Maju (MEX) pada 31 Ogos akan menikmati perjalanan bebas tol pada hari tersebut, menurut the sun. Pemilik kenderaan akan dapat memandu melalui Plaza Tol di dua lebuh raya ini tanpa perlu membayar sepanjang hari Merdeka, bermula dari 12 pagi pada 31 Ogos, kata Menteri Kerja Raya Datuk Seri Fadillah Yusof.

Keputusan kedua-dua pengendali lebuh raya, Lingkaran Trans Kota (Litrak) dan Lebuh Raya Maju Expressway untuk melaksanakan dengan kutipan tol pada hari itu berada dalam semangat Merdeka, katanya. Apabila ditanya oleh wartawan jika lain-lain syarikat konsesi Lebuhraya di seluruh negara akan melakukan perkara yang sama, Fadillah berkata bahawa "Ia kemungkinan, tetapi kita akan melihat jika lain-lain pengendali akan mengumumkan ia."

Menurut Persatuan Malaysia Lebuhraya konsesi Syarikat (PSKLM) Timbalan Presiden Sazally Saidi, sesetengah pengendali lebuh raya bercadang memberikan akses bebas tol kepada pengguna jalan raya Merdeka ini. "Tidak ada perbincangan antara para pengendali Lebuhraya tetapi setakat ini hanya dua orang operator menawarkan. Ia terpulang kepada syarikat konsesi masing-masing untuk membuat keputusan,"katanya.

Beliau menambah bahawa pengguna lebuhraya Sprint akan menikmati diskaun sebanyak 20 sen pada hari Merdeka di Damansara Link, Kerinchi Link dan Plaza Tol Penchala Link.

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger