Petronas Euro 4M RON 97 Kini Dijual Di Semenanjung Malaysia, Sama Harga Seperti Dahulu – RM2.45/liter


Berita baik untuk semua, Petronas Euro 4M minyak RON 97 kini boleh didapati di semua Stesen Minyak Petronas di Semenanjung Malaysia mulai sekarang. Lebih menggembirakan, ia pada harga sama seperti RON 97 sebelum ini, Euro 2M-gred Primax 97, iaitu RM2.45 seliter, termasuk GST.

Petronas sebelum ini mengumumkan pada bulan April, akan mula menjual Euro baru untuk RON 97 4M pada bulan September tahun ini. Kini kita tahu bahawa ia telah dilancarkan lebih awal daripada rancangan. Kita juga telah didedahkan bahawa bahan api yang dipertingkatkan ini akan dilancarkan di seluruh negara, termasuk Sabah dan Sarawak, tidak lama lagi.

Ia adalah juga diperhatikan bahawa Petronas baru Euro 4 M RON 97 adalah datang daripada kilang penapisan Syarikat tempatan, dan bukan diimport dari tempat lain. Euro 4 mengandungi maksimum 50 ppm (bahagian setiap juta) daripada sulfur, berbanding dengan Euro 2 standard sebanyak 500 ppm. Penurunan ketara ini akan mempunyai kesan positif kepada pelepasan kenderaan, selain daripada faedah-faedah lain.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger