Ducati Malaysia Perkenal Scrambler Ducati Yang Dinanti-nantikan


Next Bike Sdn Bhd (Ducati Malaysia) telah bersedia untuk pameran Ducati berikutan pengenalan rasmi yang dinanti-nantikan melengkapkan pilihan motorsikal Scrambler Ducati. Majlis Pengenalan ini bertempat di Ducati Sungai Buloh, sejajar dengan Lawatan Scrambler Ducati di seluruh negara.

Pentafsiran kontemporari ikon 1970-an yang asal, Scrambler Ducati tahun 2015 adalah sebuah motosikal sport mudah untuk dikendalikan, amat selesa, boleh dicapai dan bergaya sebagai peneraju. Manakala ia jelas mempamerkan bakat yang retro, Scrambler yang tidak direka untuk memanjakan diri dengan nostalgia tetapi bertujuan supaya hanya bagaimana motosikal lagenda Bologna dibina dan hari ini Ducati telah tidak pernah berhenti membina.

Scrambler 'pasca warisan' direkabentuk dari yang terbaik dari masa lalu dan mengubah kepada sesuatu yang unik dan semasa manakala pada masa yang sama mengekalkan keindahan yang asli dan menghormati sejarahnya. Baki tradisi dan kemodenan, model ini menandakan kembalinya kepada intipati tulen bermotosikal: dua roda, hendal yang luas, enjin mudah dan sejumlah besar bersenang-senang.

Dengan tujuan untuk memulihkan lagenda dan mempertingkatkan dengan spesifikasi teknikal motosikal kini, beberapa ciri-ciri penentu seperti tangki bahan api; dibentuk dengan cara yang tetap benar rekabentuk asal model 1970-an, filler cap pula 'lahir pada tahun 1962' dan lampu kepala bulat tersendiri.

Dan ketika itu Scrambler ini adalah 250cc single silinder dan kini ia memiliki fuel-injected oil dan air cooled 800cc L-Twin engine yang menghasilkan sehingga 75 kuasa kuda. Scrambler yang mempunyai pelbagai ciri-ciri moden dan kelengkapan seperti brek ABS dua saluran membawa lampu berkuasa, dan USB di bawah kerusi tersebut.

Scrambler baru yang sangat disesuaikan datang dalam empat versi: ikon merah atau kuning, black-framed Classic, wild green Urban Enduro dan black Full Throttle racer with yellow accents. Setiap versi menawarkan gaya tersendiri dan tafsiran yang berkaitan dengan prestasi roh Scrambler.

Ikon terkenal ini dicirikan oleh kedudukan selesa Menunggang dan tangki air mata keluli dengan Panel bahagian aluminium boleh ditukar ganti. Ketinggian tempat duduk 790mm memastikan keselesaan untuk penumpang dan penunggang. Ciri-ciri termasuk hendal yang pelbagai, lampu hadapan dengan kanta kaca dan LED cahaya panduan, dan roda sukan.

Semua empat variasi Ducati Scrambler disediakan untuk pasaran Malaysia. Pengenalan harga jualan bersih (termasuk GST) adalah seperti berikut:

Scrambler Icon – RM57,333
Scrambler Urban Enduro – RM64,888
Scrambler Full Throttle - RM64,888
Scrambler Classic - RM64,888

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger