Pengeluaran Model SUV Lotus Pada 2019


Permintaan yang tidak pernah cukup untuk SUV seluruh dunia terutamanya dalam pasaran utama seperti China dan Amerika Syarikat telah membawa kepada syarikat-syarikat seperti Lotus, reputasi membina kereta ringan, turut menyertai trend ini. Ketua Pegawai Eksekutif Jean-Marc Gales telah akhirnya mengesahkan bahawa jenama kereta sukan British itu sedang bekerja untuk sebuah SUV, yang akan dibina di kilang baru di China.

Pengeluaran SUV Lotus yang baru akan dikendalikan oleh sebuah syarikat usahasama yang ditubuhkan dengan firma perindustrian China Goldstar . Untuk membantu mempercepatkan pembangunan dan menjimatkan kos penyelidikan, Gales memberitahu, bahawa beberapa bahagian SUV tersebut mungkin akan berkongsi dari model Proton.

Walau bagaimanapun, Lotus adalah tidak mungkin untuk menggunakan platform sedia ada, seperti yang pernah diumumkan, ia menggunakan monocoque keluli yang baru, lebih murah hasil perkongsian Reka bentuk dengan model Proton atau mungkin jenama China. Untuk memastikan SUV Lotus kekal prestasi melalui kurang berat badan, ia akan kemungkinan menggunakan banyak bahan-bahan yang ringan dalam pembinaan, seperti untuk Panel suspensi dan badan.

Penjanaan kuasa mungkin akan terus diperolehi daripada Toyota, ini bermakna kita boleh mengharapkan versi 1.8 liter empat silinder dan 3.5 liter V-6 ditawarkan di dalam Senarai kereta Lotus semasa untuk SUV baru ini. Pacuan roda belakang ini dijangka akan ditawarkan sebagai standard, dengan pacuan semua roda disediakan bagi mereka yang mahukan ia.

SUV baru dijangka membuat pengeluaran pada 2019. Adalah diharapkan ketibaan akhirnya akan melihat Lotus mencapai jualan melebihi 10,000 unit. Jualan di luar China, seperti pasaran Eropah mungkin menjadi pasaran pertama kerana memiliki standard yang sama , manakala jualan di Amerika Syarikat akan lebih banyak cabaran, kerana pengubahsuaian diperlukan.

Turut untuk diambil perhatian, bukan sahaja model SUV yang sedang dipertimbangkan untuk Lotus. Jenama kereta sukan British juga ingin menambah sedan ke formasi lineup mereka, walaupun pengesahan bagi model ini yang masih belum diumumkan lagi.

Share this article :

+ comments + 5 comments

1 Mei 2015 2:57 PG

SUV Lotus yang akan dibangunkan semestinya mewah dan mahal, setanding Porsche Macan.. Proton pula boleh bangunkan Crossover dari platform Suprima S bagi menjimatkan kos.. Pacuan roda hadapan(FF) untuk varian Standard.. Pacuan semua roda(AWD) untuk varian executive dan Premium.. :)

mobil trend masa depan

23 Jun 2015 2:39 PTG

selaslu terdepan

23 Jun 2015 2:41 PTG

top banget ratengnya

2 Jun 2016 8:21 PTG

Lotus tidak mungkin untuk menggunakan platform sedia ada, seperti yang pernah diumumkan

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger