Maserati Alfieri Menang Anugerah Rekabentuk Kereta 2014


Kereta konsep Maserati Alfieri telah diumumkan sebagai '2014 Concept Car of the Year' pada malam Car Design Night in Geneva, dianjurkan oleh Car Design News dan dihadiri oleh pereka industri automotif yang terkemuka.

Konsep Alfieri telah mula-mula didedahkan pada di Geneva Motor Show 2014; Kereta konsep 2 + 2 menarik dengan nama Alfieri memperingati adik-beradik pengasas pengeluar kereta. Kereta konsep yang direka Centro Stile di Turin, masterminded oleh Centro Stile Lorenzo Ramaciotti dan diketuai oleh Marco Tencone, yang dengan bangganya menerima anugerah Car Designs of the Year oleh pihak pengeluar kereta Maserati.

Disebabkan oleh tindak-balas yang amat sangat positif apabila mula-mula ditayangkan, Alfieri sekarang disahkan bagi pengeluaran pada 2017 diikuti versi cabriolet kemudian.

Car Designs of the Year Awards adalah benar-benar bebas yang panel hakim terdiri daripada pereka profesional daripada pembuat kereta, Pertubuhan Pendidikan dan pembekal dari pemain utama termasuk Daimler, Jaguar, Volvo, General Motors, Hyundai, Lear, Coventry university dan Kumpulan Renault.


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger