Cabaran FERRARI ASIA PACIFIC SEPANG 2015 - Wyatt, Xu dan Xing Mengambil Kemenangan Pada Perlumbaan 2


Pusingan pertama cabaran Ferrari Asia Pasific yang berakhir semalam di Litar Antarabangsa Sepang di Malaysia di bawah keadaan cuaca panas. 21 Pemandu-pemandu sekali lagi mempamerkan 2 perlumbaan dengan gerakan memotong menarik dan pertempuran sengit.

Berikutan beliau menang semalam, polesitter Steve Wyatt dari Australia sekali lagi berdiri dengan bangga di atas langkah-langkah podium, kemenangan pertama secara keseluruhan dan dalam kelas Trofeo Pirelli. Beliau menewaskan pesaing terdekat beliau dengan 13.62 saat. Dalam kedudukan kedua adalah Indonesia David Tjiptobiantoro, yang berpindah ke pengelasan yang lebih tinggi dari Coppa Shell tahun ini. Berikut di tempat ketiga ialah Renaldi Hutasoit, juga dari Indonesia.

Di dalam kelas AM Pirelli,  ia adalah benar-benar sengit antara atas tiga para pencabar, menampilkan tiga cara perjuangan antara Xu Wei dari China, Ziad Ghandour dari Lubnan dan Voravud Bhirombhakdi dari Thailand. Xu akhirnya muncul pemenang, diikuti dengan Ghandour yang menduduki tempat kedua dan hanya 0.865 saat di belakang pendahulu, dan Bhirombhakdi dalam kedudukan yang ketiga.

Yan Bing Xing dari China tersenyum kerana beliau berjaya di atas podium hari ini, mengambil kemenangan dalam kelas Coppa Shell. Beliau mengulas semasa sidang akhbar bahawa sejak menyertai perlumbaan Asia Pasifik pada 2011 dan sebagai orang Cina yang pertama untuk berbuat demikian, dia adalah amat berbangga untuk akhirnya memenangi kelas Coppa Shell. Rakan-rakan senegara Jin Xin mengambil menerajui pada permulaan perlumbaan. Walau bagaimanapun, Xing dapat memotong beribu batu jauhnya melalui perlumbaan dan dibuat ke atas podium. Ken Seto dari Jepun bersetuju untuk selesai tempat ketiga.

Ini adalah hanya pusingan pertama musim ini dan masih ada cara yang panjang untuk pergi lebih baik. Ramai pemandu akan mengatakan mereka dalam tajuk perjuangan dalam perlumbaan akan datang. Ke pusingan seterusnya Asia Pacific Ferrari Cabaran Trofeo Pirelli akan berlangsung pada 24-26 April di Fuji, Jepun.

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger