PROTON Tandatangani MoU Dengan PT Adiperkasa Citra Lestari Membangun Serta Mengeluarkan Kereta Nasional Indonesia


PROTON telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan PT Adiperkasa Citra Lestari untuk membangunkan dan mengeluarkan kereta Nasional untuk Indonesia.

MoU itu ditandatangani oleh Ketua Pegawai Eksekutif Proton Datuk Abdul Harith Abdullah, disaksikan oleh Duta Malaysia ke Indonesia Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim, dengan PT Adiperkasa Citra Lestari CEO Abdullah Mahmud Hendropriyono menandatangani bagi pihak rakan niaga Indonesia, disaksikan oleh Duta besar Indonesia ke Malaysia Herman Prayitno.

MoU ini bertujuan untuk melanjutkan peluang perniagaan antara kedua-dua syarikat dalam bidang berkaitan dengan pembangunan dan pembuatan projek kenderaan dicadangkan. Kajian yang akan dijalankan untuk menerokai bidang-bidang tertentu kerjasama, termasuk potensi pembangunan dan pembuatan projek di Indonesia.

Turut hadir di majlis menandatangani perjanjian adalah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Proton Pengerusi Tun Dr Mahathir Mohamad dan Presiden Indonesia Joko Widodo, yang terletak di bandar bagi Lawatan selama tiga hari.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger