Proton Exora Facelift Kini Di Bilik Pameran Proton Berdekatan!


Biarpun semacam tanpa apa-apa pengumuman besar-besaran, wajah baru Proton Exora telah membuat kemunculan dengan pengenalan varian Super Premium dan Eksekutif  yang kini sudah di bilik pameran. Pengenalan Super Premium sebagai varian atas telah menggantikan Exora Prime dengan wajah yang lebih aggresif.

Dari segi rekaan, wajah baru Proton Exora mendapat rekaan dalam bentuk pelapisan badan di depan, sisi dan belakang kereta untuk pandangan yang lebih kukuh yang lebih rendah. Foglamp kini ditampil dengan lampu LED day running light (DRL) dengan kemasan krom sebagai tanda eksklusif untuk Super Premium dan premium, berbanding model eksekutif dengan foglamp biasa dan standard tiada apa-apa.

Profil yang bijak, varian Super Premium dan Premium ditambah cermin sisi kelabu manakala rekaan baru roda 16-inci 10 spoke – Super Premium menerima dua tona warna. Di bahagian belakang, lampu kabus baru dengan LED huruf  'C'. Turut menerima lampu kabus seperti Exora Australia di bahagian bumper. Emblem 'Turbo' menggantikan pra-wajah baru 'CFE' pada penutup enjin.

Di dalam, Super Premium mendapat rekaan karbon pada bahagian konsol, panel meter baharu yang lebih jelas dan menarik, kerusi kulit mempunyai reka bentuk baru. Memilih untuk varian Premium dan Super Premium membawa anda lebih banyak Keselamatan dalam bentuk kawalan kestabilan elektronik (ESC) dan empat beg udara.

Tiada perubahan mekanikal akan dipuji pada varian wajah baru dengan dua enjin sama pada tawaran-1.6 CPS dan enjin CFE 1.6 turbo, berpasangan untuk transmisi CVT. Harga bermula RM56,888 bagi varian standard manual hingga varian Super Premium berharga RM81,888 OTR dan didatangkan dengan jaminan tiga tahun. Dan saya berpendapat terdapat sedikit pengurangan harga berbanding model lama sebanyak lebih kurang RM3000.

Saya dan rakan saya sudah berkunjung ke Proton berdekatan dan melihat sendiri terdapat dua warna baru iaitu Indiana Grey dan Luxury Blue, beberapa ciri kemasan yang lebih baik pada gril depan atas dan bawah, bahagian bumper belakang dan terutamanya bahagian dalaman.

*seperti macam harga ada murah sikit berbanding model lama :-)


KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ





 


 



Share this article :

+ comments + 9 comments

Tanpa Nama
6 Februari 2015 8:18 PG

saya dah tengok semalam. harga lebih murah dari model2 lama. dpt reverse camera bg model executive.

Tanpa Nama
6 Februari 2015 8:24 PG

saya baru ambil hujung tahun lepas. agak rugi bila lihat exora semalam yang lebih murah dan ada esc dan 4 airbag

Tanpa Nama
6 Februari 2015 8:26 PG

bukan ke color indiana grey tu dah ada pada inspira le?

Tanpa Nama
6 Februari 2015 8:29 PG

sekarang dah takde lagi exora prime. ganti exora bold super premium. tapi agak ganjil la ciri2 super premium macam tu. kalau exora sp tu dibuat satu varian khas seperti livina x-gear baru ssuai. pendapat saya je.

Tanpa Nama
6 Februari 2015 11:12 PG

dah takde sarung kulit bangku 2 tona

Tanpa Nama
6 Februari 2015 3:09 PTG

exora crossover

Tanpa Nama
6 Februari 2015 4:15 PTG

terbaiklah!

23 Februari 2015 2:16 PTG

Adakah harga Proton Exora akan turun selepas GST dilaksanakan?

Harun
23 Februari 2015 4:40 PTG

cukai jualan (SST) kereta sekarang adalah sbyk 10%. selepas GST 1 april ia menjadi 6%. Sepatutnya turun

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger