Ferrari 488 GTB -Kuasa Ekstrem Untuk Pemandu Ekstrem


Maranello, 3 Februari 2015 – empat puluh tahun pada dari pelancaran yang pertama model mid-rear engine V8, 308 GTB, Prancing Horse itu buka bab baru dalam sejarah 8-silindernya. Ferrari 488 GTB menyediakan trek-tahap prestasi yang boleh dinikmati sepenuhnya walaupun oleh bukan seorang profesional tapi pemandu-pemandu dalam kegunaan harian.

Berlinetta baru cemerlang merangkumi pengalaman Ferrari di dalam F1 dan WEC, di mana 458 GT memegang gelaran Kejohanan Dunia dan telah memenangi kategori yang di buat dua edisi 24 Hours of Le Mans. Model baru juga mengeksploitasi sepenuhnya pengetahuan yang dikutip oleh juruteknik Ferrari sepanjang dekad program XX yang menjadikan kereta trek sahaja yang untuk kepada pemandu uji lelaki sejati. Data yang menghasilkan telah membuat sumbangan penting kepada pembaikan elektronik dan sistem kawalan kenderaan supaya pemandu boleh membuat tempahan prestasi luar biasa pada kereta baru ini.

Ferrari 488 GTB baru 3902 cc V8 turbo adalah di atas kelas output kuasa, tork dan sambutan masa, menjadikan ia tanda aras bagi jenis seni bina ini. Enjin menyerlahkan 670 cv pada 8,000 rpm dengan 760 Nm tork maksimum dalam gear ketujuh dan hanya 0.8 saat pada 2,000 rpm. Angka-angka yang mencukupi untuk membolehkan GTB 488 Ferrari untuk mempercepatkan dari 0-200 km/j dalam masa yang memeranjatkan 8.3 saat dan, apabila digabungkan dengan inovasi radikal yang diperkenalkan pada semua aspek prestasi Kereta, pusingan trek Fiorano dalam hanya 1'23 ".

Kotak gear mempunyai pembolehubah pengurusan tork yang menyerlahkan tork besar enjin yang lancar dan betul-betul berkuasa, manakala nisbah gear yang tertentu memberikan pecutan yang sangat progresif apabila pemandu tingkat pendikit. Seperti selalu, jurutera Ferrari mendedikasikan perhatian utama untuk perfecting bunyi 488 GTB, mencipta sebuah soundtrack baru yang lengkap, jelas dan benar-benar tersendiri, seperti yang dijangka daripada mana-mana enjin Prancing Horse.

Di dalam kabin, integrasi lancar kelompok kawalan satelit baru, panel instrumen dan lohong mencondong udara dapat meningkatkan rasa kokpit adalah benar-benar disesuaikan sekitar pemandu. Kebolehgunaan adalah kata kunci dalam reka bentuk, membawa kepada suasana yang sangat sporty yang tidak kompromi keselesaan. Terdapat banyak unsur-unsur gaya Ferrari yang klasik, seperti pengasingan yang jelas antara ke dashboard dan terowong, stereng pelbagai fungsi, kawalan suis jambatan dan kerusi wraparound. Grafik dan antara-muka skrin infotainment telah juga telah sepenuhnya direka semula manakala Reka bentuk kereta kunci baru mengambil inspirasi dari Bank-Bank silinder kereta dan membolehkan keyless bermula.


Ferrari 488 GTB akan memasuki pasaran dunia di dalam Geneva Motor Show pada Mac, tetapi mulai boleh dilihat di www.ferrari.com.
 


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger