Nissan X-Trail 2015 Dilancarkan Di Malaysia, Bermula RM143 Ribu


Dipratonton pada bulan Disember yang lalu, Nissan X-Trail yang baru telah secara rasmi dijual. – SUV generasi ketiga saiz sederhana telah dilancarkan Edaran Tan Chong Motor (ETCM) di Pusat 3S Nissan yang baru  di Glenmarie, Shah Alam.

X-Trail yang ditayangkan di Frankfurt pada 2013 memasuki pasaran tempatan dalam dua varian 2.0 liter dan 2.5 liter, kedua-duanya CKD yang dipasang dalam negara. Kenderaan yang merupakan perkongsian platform modul umum (CMF) Renault-Nissan, dan dari Reka bentuk perspektif, adalah satu langkah yang ditandakan dari bentuk persegi dan konservatif yang terdahulu.

X-Trail asas dikuasakan oleh enjin 2.0 liter, dan unit suntikan terus Twin CVTC MR20DD baru baik 144 PS pada 6,000 rpm dan 200 Nm tork pada 4,400 rpm. Bagi 2.5 liter QR25DE-k2 telah memperoleh 171 PS pada 6,000 rpm dan 233 Nm pada 4,000 rpm untuk nombor output.

Enjin-enjin yang berpasangan dengan kereta dalam gear Xtronic CVT tempahan dengan ECO mode dan mod manual tujuh kelajuan, ciri-ciri ini juga hadir dalam barisan B17 Sylphy dan L33 Teana CVT. Bagi memandu konfigurasi, 2.0 ini adalah 2WD atau pemacu roda depan, manakala model 2.5 liter mempunyai mod pintar 4 X 4-i system.

terdapat tiga jenis Mode pemanduan bagi kedua-dua-roda memandu, mod Auto (yang secara automatik perubahan tork pengedaran antara depan dan tayar belakang ketika memandu di jalan-jalan berturap atau licin) dan 4WD kunci mod (50: 50) untuk kekal pacuan. Operasi ini boleh dipilih melalui tombol pada konsol Pusat.

Kedua-dua varian mempunyai kawalan hill assist (untuk cerun-cerun melebihi 5%), dan variasi 4WD 2.5 liter mendapat kawalan keturunan Hill assist (hanya dalam mod Lock 4WD, kelajuan dikunci antara 4-15 km/j).

X-Trail ciri baru 5 + 2 tempat duduk tatarajah, dan kecil, kerusi baris ketiga dilengkapi tali pinggang keledar tiga-point – sudah tentu boleh menjadi 50: 50 dilipat rata ke lantaimenjadikan ruang but adalah 550 liter, dan dengan kerusi ketiga dan kedua dilipat rata, membawa peningkatan ruang untuk 1,520 liter.

Dari segi peralatan, 2.0 2WD mendapat lampu berjalan siang hari, automatik pencahayaan, keyless entry dengan mula tolak penyalaan dan kawalan dwi-zon climate (dengan belakang). Terdapat juga Advance Drive Assist Display (5-inci warna paparan), butang pada stereng, kulit tombol stereng/shift, Nissan’s Around View Monitor dan kamera belakang.

2.5 4WD mempunyai semua perkara di atas, dan tambah pencahayaan LED, kerusi kulit, 10 cara tempat duduk berkuasa pemandu dan tempat empat cara tempat duduk berkuasa bagi penumpang serta pengelap cermin auto. Versi ini juga mempunyai kesempurnaan panel berbeza (gentian karbon, manakala 2.0 2WD mempunyai trim silver/grey).

Bagi kit Keselamatan, kedua-dua varian dilengkapi dengan dual-beg udara, ABS, EBD, BA, kawalan dinamik kenderaan, Hill Start Assist dan Isofix di atas komponen-komponen kawalan casis aktif yang disebutkan di atas. Kedua-dua versi X-Trail mendapat serupa roda 17-inci dan tayar 225/65, bermakna bahawa satu-satunya cara untuk membezakan mereka pada luaran melalui pencahayaan (halogen vs LED).

Lima warna tersedia, Tungsten Silver, Titanium Olive, Graphite Blue, Brilliant White dan Diamond Black. Akhirnya, harga – Nissan X-Trail yang baru berharga pada RM142, 800 untuk 2WD 2.0L dan RM165, 800 bagi 4WD 2.5L (OTR). Pilihan Unit TCAT Multimedia navigasi boleh dimiliki dengan harga RM3,800. X-Trail dilengkapi dengan waranti 3 tahun atau 100,000 km (mana terdahulu) serta perkhidmatan penyelenggaraan tiga tahun percuma.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger