Ferrari FXX K


Ini adalah Ferrari FXX K, dibangunkan berdasarkan LaFerrari, model hibrid pertama Maranello itu, dan akan muncul di trek dunia bermula tahun depan. The 'K' dalam nama ini merujuk kepada KERS kinetik sistem pemulihan tenaga FXX K menerima pakai untuk memaksimumkan prestasi trek.

The FXX K digerakkan oleh 1,050 kuda, 860 hp daripada enjin V12 6262 cc dan 190 oleh sebuah motor elektrik. Tork maksimum adalah lebih 900 Nm, 750 Nm yang datang dari enjin pembakaran dalaman. A tujuh kelajuan penghantaran dwi-klac melengkapkan enjin.

V12 ini mempunyai camshafts baru dan api injap diubahsuai dengan tappets mekanikal dan bukan hidraulik. Intake manifolds telah direka semula dan diberikan jenis khas menggilap rawatan. Sistem ekzos telah diubah suai dan penyenyap telah dikeluarkan.

Sistem HY-KERS Ferrari telah disesuaikan khusus untuk prestasi yang tulen di sini. Terdapat empat tetapan pada Manettino: Layak untuk prestasi maksimum dalam bilangan pusingan yang terhad, Long Main untuk mengoptimumkan prestasi konsisten, Boost Manual untuk penghantaran segera max tork dan Caj Fast untuk caj semula yang cepat daripada bateri kereta.

Ia cukup jelas bahawa banyak kerja aero telah masuk ke dalam kereta ini. Hadapan ini didominasi oleh spoiler berkembar profil dan splitter yang lebih besar, iaitu 30 mm lebih rendah, dengan jurang di tengah-tengah. Reka bentuk ini adalah sebuah aplikasi konsep dibangunkan untuk memperbaiki imbangan aero dalam kategori GT FIA World Endurance Championship, yang telah memenangi Ferrari untuk tiga tahun berturut-turut.

Di belakang, ekor lebih tinggi dan spoiler dipanjangkan lagi untuk jumlah peningkatan sebanyak 60 mm. Sirip tegak dan sayap kecil pada setiap perbuatan sampingan sebagai panduan bilah pandu dalam mod seretan rendah dan meningkatkan kecekapan spoiler dalam satu downforce yang tinggi. Sistem ini juga mewujudkan downforce besar, peningkatan 50% dalam konfigurasi seret yang rendah dan peningkatan 30% dalam suasana yang lebih agresif, atau 540 kg pada 200 km / h.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger