Ford Berani Mendefinisikan SUV dengan Ford Everest Baharu yang Pintar, Rugged dan Halus


Mengambil langkah berani untuk mendefinisikan semula pasaran SUV di Asia Pasifik dan seterusnya, Ford hari ini memperkenalkan Ford Everest baharu, sebuah SUV tujuh tempat duduk yang berteknologi tinggi dan serba boleh dengan reka bentuk halus yang akan dilancarkan pada tahun 2015. Di Asia Pasifik, Ford Everest bakal didapati di sembilan pasaran: China, Australia, New Zealand, India, dan pasaran di seluruh rantau ASEAN. Ford juga akan memperkenalkan SUV yang lasak kepada Sub-Sahara Afrika dan Afrika Selatan pada tahun 2015.

"Ford Everest baharu adalah kenderaan yang serba boleh, disediakan untuk perjalanan berulang-alik setiap hari untuk permukaan off-road yang mencabar," kata Dave Schoch, presiden, Ford Asia Pasifik. "Gabungan unik keupayaan lasak dan keselesaan yang luar biasa Everest tersebut akan bergema dengan pemandu di seluruh Asia Pasifik dan di seluruh dunia."

Dengan reka bentuk tahan lasak yang menggambarkan ketegapan dan kecanggihan teknologi, Ford Everest baharu menggabungkan keteguhan, ciri-ciri pintar dan gaya untuk memberi para pengguna sebuah SUV yang tahan dan serba boleh dengan keupayaan off-road sebenar. Selain mengejutkan dan menggembirakan peminat SUV off-road yang lasak, Ford Everest baharu juga merangkumi DNA 'pemanduan seronok' ' Ford untuk memberi nikmat pengendalian yang  dinamik di atas jalan raya, tanpa berkompromi atas kehalusan dan keselesaan.

"Ford Everest akan membantu untuk mengembangkan jejak produk kami di rantau ini dengan kenderaan yang teguh dan halus yang membolehkan pemandu, keluarga, sahabat dan rakan sekerja untuk pergi mana-mana sahaja dengan selesa - sama ada di atas jalanan bandar ataupun jalanan terpencil," kata Trevor Worthington , naib Presiden, Pembangunan Produk, Ford Asia Pasifik. "Dari EcoSport ke Everest, portfolio SUV kami di Asia Pasifik menawarkan sesuatu untuk setiap orang."
Diketuai oleh pasukan reka bentuk dan pembangunan produk Asia Pasifik Ford, serta menggunakan kepakaran global SUV Ford, Ford Everest baharu membina reputasi Ford Everest semasa, yang dipuji kerana ketahanan dan serba boleh. Ford Everest baharu akan dikeluarkan dalam pacuan roda belakang dan pacuan empat roda varian bergantung kepada permintaan khusus pasaran.

"Baru Ford Everest baharu melambangkan komitmen bagi pihak Ford Motor Company untuk memenuhi dan melebihi jangkaan pelanggan yang tinggi," kata Worthington. "Dari awal lagi kita menetapkan sasaran yang agresif, dan dengan Ford Everest kita telah benar-benar menaikkan standard untuk jenis kenderaan dalam reka bentuk dan keupayaan, dengan teknologi canggih untuk, kenderaan yang lebih pintar lebih selamat dan berkemampuan pada harga yang sangat menarik."

Keseimbangan kelasakan dan kehalusan off-road serta keupayaan off-road
Ford Everest baharu telah direka dari awal dengan ketahanan untuk menghadapi persekitaran yang paling sukar. Salah satu SUV paling tahan lasak dalam segmennya, Ford Everest mempunyai reka bentuk badan atas kenderaan yang kukuh, memastikan kekuatan kilasan yang diperlukan untuk permukaan yang mencabar. Dengan sistem pacuan empat roda pintar, kes pemindahan aktif dengan Torque atas Permintaan, Sistem Pengurusan Terrain, dan perlepasan permukaan 225 mm terbaik dalam dan keupayaan meranduk air setinggi 800 mm, Ford Everest membantu pemandu melalui permukaan yang mencabar dengan mudah.

Untuk keupayaan muktamad, Sistem Pengurusan Terrain yang maju memberikan pemandu empat tetapan pratetap - Normal, Snow / Gravel/ Grass, Sand dan Rock- yang mengubah tindak balas pendikit, penghantaran, sistem pacuan empat roda pintar dan daya tarikan kawalan kenderaan untuk menangani sebarang situasi dengan penuh keyakinan . Untuk persekitaran off-road yang melampau, pemandu boleh mengunci kes pemindahan secara manual kepada julat rendah mod pacuan empat roda untuk lebih kawalan.

Kelayakan off-road yang mengagumkan tersebut dipasangkan ke tahap yang baharu untuk kualiti pemanduan dan pengendalian yang dinamik, lebih daripada apa yang diharapkan oleh pengguna dalam sebuah SUV. Disebabkan oleh spring gegelung depan dan suspensi belakang serta hubungan Watt pada gandar belakang, Ford Everest baharu menyediakan perjalanan selesa dan stabil dengan pengendalian tangkas yang di jalan raya, menjanjikan DNA ' pemanduan seronok' Ford.

Teknologi canggih untuk, pemanduan yang lebih bijak lebih selamat
Dipakej dengan fungsi pintar yang "serba boleh" membolehkan perjalanan luar biasa. Ford Everest baharu adalah salah satu SUV off-road yang paling maju dari segi teknologi pernah dibuat, serta dibina atas kepakaran global Ford dalam segmen utiliti.

Generasi terbaru penyelesaian sambungan dalam kereta Ford, SYNC 2, membolehkan pemandu menggunakan suara untuk mengawal sistem hiburan kereta, kawalan cuaca dalam kereta serta boleh disambungkan dengan  peranti mudah alih dengan lebih mudah berbanding sebelum ini. SYNC 2 juga mempunyai sebuah skrin sentuh 8-inci dengan sudut berkod warna untuk menu navigasi yang mudah.

Ford Everest baharu juga menawarkan beberapa teknologi segmen pertama, termasuk Kawalan Curve, direka untuk membantu pemandu mengekalkan kawalan apabila terlalu cepat menghampiri selekoh; Lane Departure Warning dan Lane Keeping Aid, dua teknologi yang membantu menghalang pemandu daripada tidak sengaja hanyut daripada lorong; dan Blind Spot Information System (BLIS) dengan Cross Traffic Alert, yang memberitahu pemandu apabila ada kenderaan di titik buta mereka semasa memandu atau semasa bersedia untuk mengundurkan kenderaan daripada tempat letak kereta.

Kenderaan ini juga menawarkan ciri-ciri canggih yang lain, termasuk Adaptive Cruise Control, Forward Alert dengan Collision Mitigation, Roll Stability Control dan Electronic Stability Program yang berfungsi dengan Traction Control untuk membantu kawalan kenderaan pemandu. Untuk mengurangkan kerisauan semasa letak kereta, Active Park Assist membolehkan pemandu untuk meletakkan kenderaan selari secara bebas tangan, dengan hanya memerlukan pemandu untuk pecut, alih dan brek.

Selain sistem keselamatan aktif maju, sangkar penumpang yang kuat, dibina menggunakan bahan berkuatan tinggi seperti keluli boron, serta ciri-ciri keselamatan pasif, termasuk tujuh beg udara, membantu memastikan penumpang selamat sekiranya berlaku perlanggaran.

Kuasa dan kecekapan untuk pergi lebih jauh
Keupayaan luar biasa Ford Everest baharu dibolehkan oleh salah satu daripada tiga enjin petrol dan diesel, dipasangkan dengan transmisi automatik atau manual enam kelajuan tahan lama dan cekap. Sementara kebolehdapatan berbeza di seluruh pasaran, ketiga-tiga enjin menyampaikan kuasa tanpa kompromi dan tork dengan kecekapan bahan api yang sungguh baik:

Enjin petrol baharu 2.0 liter empat silinder berkembar EcoBoost akan debut di Asia Pasifik dalam Ford Everest, menawarkan tork, kuasa dan perbaikan yang digabungkan dengan ekonomi bahan api dan pelepasan karbon dioksida terbaik dalam kelas

Untuk kuasa maksimum dan tork untuk tugasan menunda benda berat, Ford menawarkan generasi terbaru enjin diesel 3.2 liter Duratorq lima silinder TDCi yang terbukti di peringkat global, dengan penaikan taraf termasuk ekzos sistem edaran semula gas yang dikemaskini untuk meningkatkan kecekapan

Bagi ekonomi bahan api maksimum tanpa jejas prestasi, Ford juga menawarkan generasi terkini daripada enjin diesel 2.2 liter Duratorq empat silinder TDCi

" Barisan enjin tersebut menunjukkan komitmen Ford untuk menawarkan pilihan kuasa kepada pelanggan dalam pasaran yang berbeza dengan keperluan dan keutamaan yang berbeza," kata Worthington. "Kami telah memilih teknologi enjin dari pelbagai enjin global Ford yang memberikan kombinasi terbaik prestasi dan kecekapan untuk memenuhi dan melebihi keperluan kian mendesak para pelanggan SUV."

Rekaan pintar dan berfungsi
Ford Everest baharu mempunyai keistimewaan dengan reka bentuk yang berani dan cantik yang mengatakan keupayaan dan ciri-ciri pintar yang maju, manakala bahagian depan yang teguh dengan LED lampu siang hari khas serta rekaan luas untuk kehadiran di atas jalan raya. Reka bentuk rapi dan teknikal juga sangat cekap- ujian aerodinamik yang lanjut menghasilkan luaran mengabungkan fungsi dan reka bentuk.

Luaran berani Ford Everest baharu dipadankan dengan bahagian dalaman yang moden yang menggunakan bahan-bahan halus dan menekankan garis mendatar untuk mewujudkan persekitaran yang selesa dan harmoni kepada sehingga tujuh penghuni dewasa. Ciri-ciri praktikal dalaman mementingkan keselesaan perjalanan, dengan bumbung bulan yang besar, kemudahan liftgate, lebih daripada 30 rekaan ruang penyimpanan bijak , beberapa soket kuasa di baris pertama dan kedua, serta tempat duduk dan kargo fleksibel - termasuk kebolehan lipat-rata tempat duduk kedua dan ketiga - untuk mencapai keseimbangan yang sempurna antara permintaan penumpang dan kecekapan sususan barang.

Untuk memastikan kesunyian kabin yang luar biasa, Ford melengkapkan Ford Everest baharu dengan teknologi aktif pembatalan suara (Active Noise Cancellation) di samping mengoptimumkan kekedapan kabin serta bahan-bahan menyerap bunyi dalam seluruh kenderaan.

Sama seperti sistem yang digunakan dalam fon kepala batal-bunyi, Active Noise Cancellation menggunakan tiga mikrofon yang ditempatkan secara strategik di dalam kabin untuk mengesan dan mengukur bunyi. Satu modul kawalan pintar serta-merta menjana gelombang tentang-bunyi, yang kemudian memainkan melalui sistem audio Everest untuk membatalkan bunyi yang tidak menyenangkan. Hasilnya adalah dalaman yang tenang yang membolehkan pemandu untuk bercakap secara selesa dengan penumpang baris ketiga tanpa menjerit.

"Dengan ciri-ciri yang selamat dan pintar, dalaman yang halus dan keupayaan luar biasa di jalan raya dan off-road, Ford Everest baharu menetapkan satu standard baru dalam segmen SUV sederhana dan merupakan tambahan menarik kepada barisan global kami SUV di Asia Pasifik, "kata Worthington. "Mengambil kelebihan daripada reka bentuk global dan kepakaran pembangunan kami, serta kebanggaan warisan dalam segmen utiliti, kami telah mencipta kenderaan yang melangkau luar jangkaan pelanggan."

Baru Ford Everest baharu akan dihasilkan di AutoAlliance Thailand di Rayong, Thailand, untuk pasaran ASEAN. Manakala di China, Ford Everest baharu akan dihasilkan oleh Jiangling Motors Corp (JMC) usaha sama Ford di Loji JMC Xiaolan di Nanchang, China, dan diedarkan melalui rangkaian-jenama Ford JMC.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger