Enjin Turbo Elektrik Terbaru Daripada VolkswagenVolkswagen memperkenalkan enjin empat silinder 2.0L turbodiesel di ibu pejabat syarikat itu di Wolfsburg, Jerman. Beberapa bulan yang lalu, VW memperkenalkan Passat baru, yang antara lain mempunyai enjin empat silinder 2.0L bi-turbo TDI 240 HP.

Enjin yang sama sekarang telah mendapat dua peringkat turbocharger elektrik, yang boleh meningkatkan kuasa enjin kepada 272 HP. Buat masa ini, tiada maklumat tentang tork tetapi ia dijangka menghasilkan 500Nm. 

Kuasa tambahan diperolehi bukan sahaja dengan menerapkan turbocharger elektrik tetapi juga memasang sistem baru variable valve timing dan tekanan sistem suntikan Piezo Common Rail hingga 2500 bar. 

Turbocharger elektrik ini adalah dari reka bentuk yang sama digunakan oleh Audi yang juga merupakan salah satu pengeluar di bawah Volkswagen Group. Motor elektrik akan digunakan untuk memusingkan turbocharger dari RPM kosong hingga RPM rendah dan menggunakan tekanan gas ekzos yang tinggi pada RPM yang lebih tinggi.

Volkswagen juga telah memberikan butiran awal tentang gearbox DSG akan dapat menyalurkan sehingga 550Nm tork. Ia adalah evolusi daripada enam unit dan akan menampilkan fungsi ekonomi bahan api dan sistem baru penyembuhan tenaga brek.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger