Toyota Etios FaceliftToyota pada bulan Disember 2010 di India dan secara rasmi dengan penjualan sedan Etios, kemudian ditawarkan sebagai hatchback Etios Liva (tersedia dalam versi Etios Cross). Pada asasnya, ia adalah sebuah kereta yang mampu dimiliki oleh rakyat India dan pasaran baru muncul, dan pada tahun 2011 Etios mula dihasilkan di Brazil untuk pasaran Amerika Selatan. 

Perubahan visual dengan model ini dikemaskini dan tidak mempunyai banyak perubahan supaya yang paling penting memperuntukkan jeriji depan baru dan cermin sisi dengan lampu signal, dan juga bahan-bahan yang berkualiti tinggi seperti pembuka pintu chrome.

Setakat yang powertrain, sedan Etios masih boleh didapati dengan enjin petrol 1.5 liter dengan 90 hp dan 132 Nm tork, dan juga enjin diesel 1.4 liter dengan 68 kuasa kuda dan 170 Nm. Hatchback Etios Liva akan ditawarkan dengan yang lebih kecil enjin petrol 1.2 liter dengan 80 hp / 104 Nm dan enjin diesel yang dinyatakan di atas, dan semua dengan gear lima kelajuan transmisi manual. 

Sedan Etios adalah 4265 mm panjang, 1695 mm lebar, 1510 mm tinggi, jarak roda adalah 2550 mm, manakala berat kereta 900-930 kg. Sebaliknya, hatchback Etios adalah panjang 3775 mm, manakala lebar dan tinggi adalah sama seperti dalam versi sedan.

*sebelum ini, di negara kita, khabar angin Perodua bakal keluarkan sedan, dan kemungkinan Etios namun masih belum disahkan info tersebut.


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger