Opel Mokka : 1.6 CDTI Diesel Whisper


Sejak model Opel Mokka diperkenalkan hampir dua tahun yang lalu, SUV popular sub-kompak ini berjaya menempah satu siri kejayaan. Dengan jualan melebihi 275,000 unit, pemenang dua kali anugerah Kereta Terbaik dengan memandu ke semua empat roda adalah model paling laris - dalam segmen dalam pelbagai jenama Opel. Sekarang Mokka akan menyediakan lebih cara memandu menyeronokkan: pada awal 2015, boleh didapati dengan 1.6 CDTI enjin diesel turbo dengan 100 kW / 136 hp. 

Enjin padat empat silinder yang dipanggil “whispering diesel engine” (whisper diesel) akan menggantikan enjin diesel 1.7 liter semasa ke model Mokka. Enjin baru menawarkan lebih kuasa dan lebih tork - 6 hp dan 20 Nm lebih - dan dengan jumlah yang lebih kecil, dan penggunaan bahan api yang lebih rendah. Pengenalan enjin berteknologi tinggi untuk meningkatkan pelbagai powertrains untuk model Mokka yang terdiri daripada enjin petrol, diesel dan LPG. 

1.6 CDTI adalah sebahagian daripada keluarga baru enjin Opel dibuat sepenuhnya daripada aluminium. Versi daripada 100 kW / 136 hp sampai 85 hp seliter - hasilnya tidak dapat ditandingi dalam kelas isipadu - dan menyediakan tork baik 320 Nm. Keanjalan faktor pecutan menjanjikan banyak keseronokan memandu: Mokka 1.6 CDTI memecut dari sifar hingga 100 km / h dalam 9,9 saat, dengan 80 km / j dalam gear kelima mencecah 120 km / j dalam hanya 9.9 saat. Kelajuan maksimum adalah 191 km / j. 

Enjin whisper diesel juga amat menjimatkan dan lebih baik untuk alam sekitar: Opel dengan tepat sistem transmisi manual dengan enam kelajuan dan standard sistem Start / Stop, 1.6 CDTI Mokka menggunakan hanya 4.1 l / 100 km dalam kitaran digabungkan dengan pelepasan hanya 109 g / km CO2. Ia adalah hampir 0.5 l / 100 km bahan api dan 11 g / km CO2 atau kurang daripada versi sebelumnya 1.7 liter. Enjin diesel baru mematuhi Euro 6 standard, yang menjadikan isu kebersihan seolah-olah setanding dengan enjin petrol yang sama. Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger