Proton Iriz Perolehi 5 Bintang Di ASEAN NCAP CRASH TEST


ASEAN NCAP telah mengeluarkan keputusan ujian kemalangan bagi Proton Compact Car Iriz. Proton Iriz telah dianugerahkan lima bintang (14.07 daripada 16 markah) dalam ujian ASEAN NCAP Adult Occupant Protection, dan empat bintang (82%) dalam ujian Child Occupant Protection. Varian diuji mempunyai Kawalan Kestabilan Elektronik (ESP) dan beg udara berkembar, manakala bahagian atas-spec varian Malaysia PCC dijangka mempunyai enam beg udara. 

Menurut ASEAN NCAP, Proton telah menetapkan satu trend baru dalam menghasilkan kereta yang lebih selamat, dan ini merupakan kali kedua bagi Proton untuk mencapai 5-Bintang di AOP selepas model Proton Preve dan Suprima S. Di samping itu, Kawalan Kestabilan Elektronik dibuat sebagai ciri standard di semua varian dan tawaran ini adalah sejajar dengan objektif ASEAN NCAP untuk menjadikan ESC lebih berpatutan kepada pengguna. 

Pengerusi ASEAN NCAP, Prof Wong menambah, "Saya mengucapkan tahniah kepada Proton untuk pencapaian ini dan mudah-mudahan ini akan menetapkan satu trend di kalangan semua pengeluar untuk menghasilkan satu" platform global "kereta 5-bintang di rantau ini, dan keselamatan tidak akan dikompromi semata-mata terutamanya untuk kereta peringkat kemasukan. "

Berikut adalah jadual perbandingan cepat untuk membandingkan keputusan Proton Iriz dengan kereta B-segmen lain turut disertakan Axia dari segmen A sebagai rujukan, kemalangan diuji oleh ASEAN NCAP. Laporan lengkap: Keputusan lengkap crash test Proton Iriz ASEAN NCAP 


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger