Peugeot Quartz Concept


Exalt concept 208 Hybrid Air-ice dan ice-new 308 GT versi eropah, Peugeot akan berada di Paris Motor Show dengan satu konsep baru yang direka untuk platform EMP2 Quartz.

Konsep Quartz (atau kelabu kombionaciji Mineray dan matte hitam dengan aksen merah) menunjukkan bahawa Peugeot membayangkan SUV berprestasi tinggi masa depan mengikut kenyataan akhbar oleh pengilang Perancis menggabungkan "badan sebuah SUV dengan kabin sedan".

Memasuki kenderaan itu dipermudahkan dengan konsep Quartz tidak mempunyai B-pillar, dan ada ruang untuk empat penumpang, stereng pelbagai fungsi, instrumen digital cluster dan head-up display.

Peugeot berkata konsep Quartz panjang 4500 mm, lebar 2060 mm, manakala roda aloi 23-inci tayar Continental (305 mm).

Kenderaan ini mempunyai pacuan hibrid, yang melibatkan gabungan THP enjin petrol 1.6 liter dengan empat silinder turbo 270 hp dan dua motor elektrik masing-masing dengan 115 hp. Penghantaran adalah transmisi automatik enam kelajuan, memandu di keempat-empat roda, dan hanya konsep elektrik Quartz tidak boleh melebihi 50 km.

Juga, pemandu boleh melaraskan kelegaan ketinggian (300-350 mm), dan sistem ini mempunyai technolgy yang mengimbas jalan raya akan datang adalah gabungan kamera dan data daripada sistem navigasi.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJShare this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger