Mazda 2 Didedahkan!


Akhirnya Mazda2 / Demio didedahkan! Kini tiada rahsia lagi, di hadapan kita ialah gambar pertama generasi baru "dua." Rekaan akhir hadapan mencontohi model baru jenama Jepun ini (CX-5, Mazda6, Mazda3), dan akan menggunakan enjin 1.5 liter SKYACTIV-D turbo-diesel Euro 6 dengan 105 hp / 250 nm dan pelepasan CO2 kurang daripada 90 gram CO2.

Di samping itu, pelanggan akan dapat enjin 1.3 dan 1.5 liter petrol dengan pelbagai kuasa 75-107 kuda. Juga, beberapa media melaporkan bahawa Mazda2 kemudian boleh didapati dalam plug-in varian hibrid, di mana akan menjadi enjin kecil berputar untuk melanjutkan jarak. 

Ia dijangka bahawa sistem pemacu hibrid untuk Mazda2 plug-in hibrid akan menjadi evolusi kenderaan eksperimen Mazda2 RE, yang merupakan lanjutan kepada rangkaian enjin Wankel daripada 330cc. Dengan ciri-ciri teknologi SKYACTIV Mazda, reka bentuk Kodo berdimensi lebih besar (maklum konsep Hazumi adalah 4070 mm panjang, 1730 mm lebar, 1450 mm tinggi dan mempunyai jarak roda 2585 mm). 

Menurut data yang sedia ada setakat ini, Mazda2 baru akan dihasilkan di Jepun, Thailand, China, Vietnam dan Mexico. Mazda2 / Demio baru akan mempunyai dua warna dalaman, tempat duduk kulit, sistem infotainment yang baru. 

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


 

 
 
 

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger