KIA Cerato KX RM89,888


Naza Kia Malaysia baru sahaja memperkenalkan varian lain iaitu Kia Cerato KX untuk pesaing C-segmennya. Walaupun K3 1.6 liter yang kita tahu dijual pada RM99, 888, varian Cerato KX baru RM89 , 888. Dengan enjin 1.6 liter GAMMA untuk 130PS yang @ 6,000 rpm dan 157Nm tork @ 4,850 rpm. Tiada perubahan dengan K3, dengan enam kelajuan penukar tork auto digunakan di sini. 

Di bahagian luar, kita tidak akan tahu membezakan antara kedua-dua model K3 dan KX ini. Tetapi, terdapat beberapa perubahan kecil. Jika anda melihat dengan teliti, jalur krom yang digunakan untuk menghias tepi kereta itu hilang, dan digantikan dengan bahan plastik hitam. Lampu belakang juga berbeza dari itu K3.

Selebihnya Cerato KX adalah hampir sama dengan asas Cerato K3, jadi anda boleh mengharapkan untuk melihat rim aloi 17 inci (juga dikongsi dengan Cerato 2.0), projektor headlamps dengan LED siang hari dan banyak lagi. 

Di dalam, LCD skrin sentuh lapan inci yang mengambil alih dari sebelumnya unit 4.3 inci dan berfungsi sebagai hab infotainment, dilengkapi dengan navigasi dan Kamera Belakang . Roda stereng dilengkapi dengan audio dan kawalan pelayaran dikekalkan seperti sebelum ini, dan begitu juga dengan sistem Steer Flex yang menawarkan tiga berat stereng yang berbeza untuk anda untuk dipilih (MDPS). 

Tempat duduk adalah kain, tetapi berterusan untuk menarik perhatian dalam Cerato KX adalah ciri masuk tanpa kunci dan menolak enjin butang mula / berhenti, side mirror dengan signal LED dan meter cluster yang sama dilihat dalam 1.6 K3. Cerato K3 dilengkapi dengan tujuh beg udara dan suite yang penuh dengan ciri-ciri keselamatan sebagai standard, tetapi tidak pada Cerato KX . 

Sebagai permulaan, kiraan beg udara kini hanya dua (depan dua), dan program kestabilan ectronic (ESP) juga telah dikeluarkan. Selebihnya senarai kelihatan sama, dengan brek anti kunci (ABS), pengagihan brek elektronik (EBD) dan Brake Assist System (BAS) . Speed-sensing door locks dan impact-sensing unlock function dikekalkan juga. Ciri-ciri keselamatan lain termasuk ISOFIX di tempat duduk belakang.sumber gambar Paultan
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger