Dua Lagi Nama Untuk Hatchback Terbaru Perodua - Eliana Dan Atrivia


Kita telah mengetahui bahawa Perodua mempatenkan tanda dagangan 'Axia' dengan Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) pada Februari tahun ini. Menurut info terbaru dari paultan.org hari ini, kita telah berjaya untuk mengetahui dua nama lain yang Perodua daftarkan pada akhir Mei iaitu Eliana dan Atrivia. 

Kedua-dua nama telah didaftarkan di bawah kelas-kelas yang sama sebagai tanda dagang Axia iaitu kelas 12 dan kelas 37, yang secara umumnya kereta yang berkaitan. Jadi sekarang kita mempunyai tiga nama yang kemungkinan untuk hatchback akan datang Perodua. Hatchback baru disebut sebagai “Global Energy Efficient Vehicle”. Ia akan dibina di sebuah kilang Perodua baru bersebelahan kilang sedia ada.

Reka bentuk bahagian atas badan kereta itu akan menjadi reka bentuk dalaman oleh Perodua menggunakan platform Daihatsu, yang kemungkinan besar asas Daihatsu Ayla. Kita telah melihat Daihatsu Ayla berada di sekitar jalan raya Malaysia tanpa logo atau plat perdagangan. Pada tahun lepas Perodua juga mempamerkan interior model tersebut di KLIMS13 dalam bentuk Perodua GMA Space concept. GMA bermaksud Global Model A Segment Space.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger