Volkswagen Jetta CKD 2014 Dilancar Di Malaysia: RM130,888 - 1.4 TSI


Volkswagen Group Malaysia hari ini melancarkan model keempat pemasangan tempatan (CKD) untuk pasaran Malaysia, sebelum ini model CKD Passat, Polo Sedan dan Polo 1.6. Volkswagen Jetta CKD 2014, berharga dari RM130, 888, tidak termasuk insurans.

Pendek kata, RM130, 888 akan membawa anda kebanyakan ciri-ciri yang ada pada RM151 888 CBU (diimport sepenuhnya) daripada model Jerman, dengan beberapa kemas kini juga dilihat seperti pada model baru-baru ini Polo: dikemaskini RCD 320 radio , bahagian keselamatan dan fungsi penuh sedan C-segmen.

Turut diperolehi ialah 1.4-litre TSI twin-charged engine dan transmisi DSG tujuh kelajuan, yang tidak seperti digunakan secara meluas di dalam kelas yang biasanya mempunyai anjakan yang lebih besar 1.8 atau 2.0 dan kotak gear automatik atau CVT. 

Ciri-ciri komputer utama:

Harga: RM130, 888, tidak termasuk insurans
Enjin: 1.4 liter petrol TSI berkembar empat silinder
Penghantaran: Tujuh kelajuan DSG dwi-klac (Shift Gearbox langsung)
Kuasa kuda: 158hp @ 5,800 rpm
Tork: 250Nm @ 1,500 - 4,500 rpm
Prestasi: 0-100km / h dalam 8,3 saat
Penggunaan bahan api: 6.0-litre/100km

Walaupun harga telah menurun RM21k, banyak ciri-ciri komputer CBU dikekalkan dalam Jetta tempatan, mengesahkan nilai dalam sedan C-segmen Jerman . Bagi interior, pertama adalah RCD 320 sistem infotainment. Seperti yang dinyatakan di atas, ini adalah satu pengemaskinian pada CBU Jetta RCD 310, dan menambah Bluetooth dan sambungan SD Kad. Enam pembesar suara juga digunakan. 

Juga berbeza di dalam Jetta baru adalah dikemaskini dua zon automatik  sistem penghawa dingin Climatronic, yang kini merupakan susunan tiga terus, terletak di bawah pemain radio. Jetta CKD juga mempunyai headlamps automatik dan sensor wiper . Salah satu fungsi yang hilang ketara pada model CKD adalah paddle shifters untuk DSG pada stereng, yang kini hanya kawalan butang audio dan paparan pelbagai fungsi.

Bahagian luar pula, kebanyakan Jetta CKD menyerupai CBU , 16 inci roda aloi 'Navarra, gril krom, depan dan lampu kabus belakang, dan tailpipes ekzos berkembar. Headlamps halogen adalah equippped dengan berfungsi sebagai 'Leaving Home' dan manual 'Coming Home' seperti yang berada di CBU.

Ciri-ciri keselamatan , enam beg udara, ESC (Kawalan Kestabilan Elektronik), ABS dengan Brake Assist, hill-start assis dan sistem Park Jarak Kawalan untuk depan dan belakang kereta . Terdapat juga cermin luar elektrik boleh laras yang swing ke bawah apabila pemandu memilih gear reverse, hanya untuk memberikan pandangan yang lebih baik daripada apa yang bersama kereta. ISOFIX juga sebagai ciri standard.

Sesuatu yang baru Volkswagen Malaysia adalah 510 liter ruang but untuk Jetta ini. Ini bukan meningkat berbanding unit CBU, tetapi pembuat kereta Jerman berminat untuk menunjukkan kualiti bertaraf utama (pada masa pelancaran) Jetta di arena tempatan. 

Sebagai contoh, alternatif segmen Jepun dan Korea mempunyai antara 470 dan 420 liter (Altis, Civic, Cerato, Elantra), dengan hanya Nissan Sylphy 2012 dengan 504 liter. Jetta CKD boleh didapati dalam empat pilihan warna: Candy White, Platinum Grey, Reflex Silver dan Deep Black.Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger