Mazda MX-5 Baru


Sempena ulang tahun ke 25 model MX -5 ( Miata ), Mazda baru-baru ini di Pameran Auto di New York menyampaikan edisi khas dipanggil Edisi Ulang Tahun ke-25 dan 2015 MX -5 SKYACTIV casis, manakala seluruh generasi baru dua tempat duduk bermula pada awal tahun 2015 (mungkin pada bulan Februari pameran di Chicago ).

Ini merupakan satu berita bahawa Mazda MX-5 baru dipasang enjin petrol 1.5 liter empat silinder beraspirasi SKYACTIV-G, juga turut ditawarkan dalam Mazda3 baru yang biasanya membangun 100 hp dan 150 Nm. Sudah tentu , enjin -5 Mazda MX akan mendapat kuasa lebih ( 130 hp), dan juga menyebut enjin petrol 2.0 liter SKYACTIV-G dengan sekitar 165 hp. Selain kotak gear manual , pilihan akan ditawarkan transmisi automatik.

MX -5 baru akan terus memacu roda belakang , manakala platform itu akan dikongsi dengan model yang sedang dibangunkan bersama-sama dengan Fiat Itali .

Dalam mana-mana kes , MX -5 baru akan menghormati reka bentuk Kodo dan teknologi SKYACTIV Mazda , dan dijangka menjadi berat kenderaan yang lebih rendah daripada 1050 kg ( bagi versi asas dengan bumbung kanvas ).

Selain itu, penggunaan bahan api akan dikurangkan sebanyak kira-kira 30 peratus berbanding generasi semasa , dan ciri-ciri utama dan pusat graviti yang rendah , poboljaĆĄnim management, serta keselesaan yang lebih besar dan dalaman yang luas.


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger