KIA Carnival / Sedona 2015 Didedahkan!


Akhirnya generasi ketiga Kia Karnival didedahkan. MPV yang dikenali sebagai Sedona di pasaran terpilih, melengkapkan reka bentuk transformasi jenama untuk barisan model KIA, yang bermula pada tahun 2009 Ia menggantikan generasi kedua , yang telah wujud sejak tahun 2006 dan telah dijual di Malaysia pada nama asalnya serta Naza Ria.

Carnival baru mempunyai reka bentuk CUV, yang diketengahkan oleh versi bersepadu sepenuhnya gril trademark Kia dan headlamps dengan lampu LED. Tidak banyak disebut mengenai saiz, namun syarikat itu mengatakan bahawa jarak roda kenderaan  itu adalah 40 mm lebih panjang daripada sebelumnya. Juga, dari kekukuhan kilasan statik titik-pandangan, Carnival baru adalah 36% lebih keras daripada segmen pesaing terdekatnya.

Terdapat dalam tujuh dan lapan bentuk tempat duduk, Kia kata dalaman Carnival ini yang baru menyediakan lebih banyak ruang hadapan bahu, ruang kaki yang lebih besar di hadapan, baris kedua dan ketiga. Kabin ini mempunyai banyak bahan-bahan sentuhan dan pilihan warna pepejal atau dua nada untuk tema dalaman, dengan pilihan kuning air, kelabu dan merah wain. Model spesifikasi atas ditetapkan untuk kulit Nappa ultra-lembut seluruh kabin sebagai standard.

Hanya satu pilihan enjin boleh didapati di bawah hud pada titik pengenalan, dan itu adalah satu Lambda GDI 3.3 liter V6, yang menggantikan V6 3.5 liter yang terdapat dalam generasi sebelumnya. Kilang baru menawarkan 276 hp pada 6,000 rpm dan 336 Nm pada 5,200 twist rpm. Dalam Carnival, ia dipasangkan dengan transmisi automatik enam kelajuan.

Ciri-ciri lain adalah roda 19 inci, kawalan elektronik kestabilan, kawalan cengkaman, BA dan bukit-mula membantu serta EBD dan ABS. Ciri-ciri standard adalah cornering brake control and roll over mitigation. vehicle stability management (VSM), forward collision warning system (FCWS), smart cruise control, blind spot detection and rear cross traffic alert.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger