Datsun on-DO Sedan


Datsun telah memasuki pasaran Rusia dengan Datsun on-Do sedan. Datsun, salah satu nama yang tertua di permotoran , tiba di Rusia tepat 100 tahun selepas kereta DAT yang pertama telah dicipta di Jepun. Dengan ini, Nissan mempunyai ketiga-tiga jenamanya - Nissan, INFINITI dan Datsun yang dilahirkan semula - di pasaran yang besar, syarikat kelima terbesar.

"DO" adalah perkataan mendalam tertanam dalam jiwa Jepun, yang bermaksud "cara", dan mencerminkan cara yang konsisten dan tersendiri melakukan sesuatu. Ia juga boleh bermakna "bergerak," jadi Datsun "on-DO" makna keseluruhan moniker merujuk kepada niat jenama menyediakan mobiliti untuk semua dengan cara yang inovatif.

"On," Sementara itu, adalah perkataan Rusia untuk "katanya," menekankan kekuatan, prestasi kereta dan kejantanan. Dan kedua-dua perkataan juga mempunyai makna yang jelas dalam bahasa Inggeris mencadangkan dinamisme yang positif.

Styling telah siap di Jepun, tetapi pembangunan dan kejuruteraan telah dijalankan di Rusia oleh pasukan antarabangsa jurutera di AvtoVAZ, pembuat kereta terbesar di Rusia dan syarikat di sebalik Lada. AvtoVAZ telah dibeli oleh Perikatan Renault-Nissan pada tahun 2012. Kereta itu akan dibina di kilang Togliatti AvtoVAZ ini.

Berdasarkan platform Lada , Datsun on-Do adalah 4,337 mm panjang dan 1,700 mm lebar (73 mm lebih pendek daripada Vios , lebar sama), dan ia mempunyai kapasiti but besar 530 liter. Disesuaikan dengan memandu dan keadaan iklim Rusia, sedan tiga kotak dikuasakan oleh 87 hp 1.6 liter enjin petrol.

Ia asas semua betul, tetapi on-DO berharga di bawah 400 000 Roubles. Ini adalah bersamaan dengan RM36, 206, jadi anda boleh memikirkan ini sebagai Proton Saga Rusia .

Jualan adalah dijangka bermula pada musim panas 2014 dan on-DO mulanya akan dijual melalui rangkaian 25 pengedar Datsun berjenama disokong oleh pelabur peniaga Nissan. Terletak di kawasan-kawasan utama, mereka akan disertai oleh 75 cawangan lagi dalam tempoh dua tahun akan datang.

Selain on-DO, terdapat tiga Datsuns setakat ini - GO hatchback, GO + MPV dan Redi-GO mini SUV kereta konsep dari Delhi 2014 .

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger