Tata Zest Dilancarkan Di Delhi Auto Expo 2014


Tata Motors telah melancarkan Tata Zest pada majlis di New Delhi, menjelang Delhi Auto Expo 2014. Bersaiz 3,995 mm panjang, 1,695 mm lebar dan 1,570 mm tinggi, dengan jarak roda 2,470 mm.

Ditulis oleh studio reka bentuk pengeluar kereta India di Pune, Coventry dan Turin, Zest dikuasakan 1.2 liter Revotron empat silinder petrol turbo (85 PS pada 5,000 rpm/140 Nm antara 1,750 dan 3,000 rpm) atau 1.3 liter Quadrajet diesel (90 PS pada 4,000 rpm/200 Nm antara 1,750 dan 3,000 rpm).

Tata telah mengumumkan bahawa varian diesel akan mendapat baru F-Tronic Automatik Transmisi Manual (AMT) dengan lima kelajuan. Ini menjadikan ia kereta pertama dalam kelasnya untuk menawarkan AMT, dan juga kereta diesel automatik murah di India.

Kenderaan ini hadir dengan jerirji hadapan yang sporty dengan projektor headlamps. DRLs LED bingkai lampu kabus, manakala lampu ekor juga mempunyai LED. Roda aloi 16 inci. Di dalam, anda akan menemui Harman baru sistem infotainment menggabungkan skrin sentuh lima inci, Bluetooth, telefon pintar yang dibolehkan pandu arah, suara, media sosial dan kawalan iklim terbina dalam. Ada stereng kuasa elektrik kelajuan sensitif.

Untuk keselamatan, ada ABS, Kestabilan selekoh dan beg udara berkembar. Dual-MacPherson dan brek cakera ventilasi yang baik di depan, manakala tiga-link MacPherson bebas dan brek drum belakang. Stabiliser hadir di kedua-dua bahagian.

Tata Zest menggunakan versi terkini platform X1 jelas menunjukkan asas Vista dan Manza sedan adik-beradik. Sub-empat meter panjang membolehkan ia layak untuk faedah eksais kereta kecil di India. Versi hatchback, yang dipanggil Tata Bolt, juga telah diumumkan sampingnya. Pesaing adalah terdiri Honda Amaze , Maruti Swift Dzire , Ford Figo dan Hyundai Xcent .

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

sumber gambar Paultan
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger