Dashboard Dan Interior Proton P2-30A Yang Cukup Jelas!!!


Selepas dapat melihat beberapa kali bahagian atas dashboard , hari ini paultan.org telah berjaya menunjukkan kepada kita gambar-gambar dalaman Proton P2-30A. Kelihatan dashboard atau papan pemuka masih dilapik agak tidak terdedah rekaan sebenar. Namun saya percaya jika dilihat secara keseluruhan ia cukup menarik.

Ciri utama pada dashboard adalah apa yang kelihatan skrin infotainment 2-DIN diapit oleh trim perak. Skrin infotainment ini mempunyai dua ruang udara aircond di sebelah kiri dan kanan. Susun atur ini menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan sistem infotainment seperti membaca arahan navigasi GPS, kerana ia pada kedudukan yang lebih tinggi.

Di bawah skrin infotainment ia mempunyai pelbagai kawalan. Dari kiri, kita mempunyai butang kawalan sensor letak kereta, butang kunci pintu, butang lampu bahaya dan butang untuk menukar ESP kestabilan kawalan luar, yang mengesahkan bahawa kereta ini mempunyai Kawalan Kestabilan ESP. Di bahagian bawah mempunyai tiga tombol kawalan penghawa dingin - satu kiri mengawal arah aliran udara, yang tengah mengawal kelajuan kipas, dan yang kanan mengawal suhu.

Perkara-perkara lain ialah terdapat kawalan audio stereng dan tuil untuk manual pelarasan stereng. Tuil gear mempunyai D dan L mod, yang mungkin bermakna ia menggunakan kotak gear CVT seperti Proton baru yang lain. Sudut gambar tidak menunjukkan sebarang cupholders tetapi saya percaya ia kemungkinan besar perlu sebelah brek tangan itu.

Di bahagian luar, lampu hadapan semakin jelas dan terdapat dua unit varian. Nampaknya, spyshot di luar negara lagi mudah terdedah berbanding di negara kita. Barangkali di luar negara permukaan muka bumi dilitupi salji dan tidak mudah bergerak cepat berbanding di negara kita, Proton P2-30A dapat memecut dengan laju.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 
 
 
 
 
 


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger