Volkswagen Polo Sedan CKD 2014 Dilancarkan – RM86k


Volkswagen Malaysia telah melancarkan kenderaan kedua yang dipasang di dalam negara, Volkswagen Polo Sedan 2014  selepas Passat 1.8 TSI sebagai model CKD jenama di negara ini. Dipasang di Pekan oleh DRB -Hicom , kereta menggantikan versi yang diimport sebelum ini dari India dalam barisan di Malaysia.
Polo Sedan kini RM85, 888, di atas jalan tanpa insurans , RM14K lebih murah daripada versi CBU yang dijual pada harga RM99, 888. Kedua-dua enjin dan drivetrain adalah tidak berubah, 1.6 liter MPI dan enam kelajuan tork converter transmisi automatik dengan tiptronic. Output ialah 105 PS pada 5,250 rpm dan 153 Nm pada 3,800 rpm , seperti sebelum ini.
Pecutan 0-100 km/h dalam 12.3 saat, dengan kelajuan tertinggi iaitu 183 km/h. Bagi bahan api, kereta itu menawarkan 6.5 l per 100 km. Berat Kerb juga sama , pada 1,182 kg.
Terdapat kit tambahan dalam versi tempatan , yang merupakan berita baik. RCD sistem audio 210 telah diganti, Polo Sedan kini dilengkapi dengan RCD 320 sistem baru dengan sokongan pelbagai bahasa , USB dan iPod, Slot SD kad, Aux-in dan sambungan Bluetooth.
Ia juga mendapat automatik sistem penyaman udara automatik Climatronic ,
new rear vents dan height-adjustable centre armrest. Fabrik kerusi juga telah disemak , corak sebelumnya metrik digantikan dengan corak reka bentuk Livon .

Headlamps halogen mempunyai reka bentuk yang berbeza, kini dengan dikelilingi putih terang tidak lagi kemasan hitam. Bahagian belakang telah disemak semula, ada sekarang huruf Volkswagen yang terkenal di sebelah kiri, dan lambang Polo telah dipindahkan ke bertentangan sisi tudung but.

Jika tidak, itu semua alasan biasa. Kereta 2014 ahli yang sama 15-inci Riverside roda aloi dan 185/60 tayar. Peralatan standard dan ciri-ciri termasuk kawalan pelayaran , sensor letak kereta belakang, wipers sekala ubah, 60:40 tempat duduk belakang lipatan serta ketinggian pemandu laras dan tempat duduk penumpang hadapan.
Dari sudut keselamatan, ia dengan empat beg udara (depan dua dan bahagian depan dua) , ABS dengan EBD dan ISOFIX , serta Sistem Response Crash Pintar ( ICRS ), yang secara automatik membuka pintu dan lampu bahaya sekiranya berlaku kemalangan, dan ciri-ciri anti- picit untuk semua tingkap empat pintu.
Polo Sedan 2014 boleh didapati dalam pilihan lima warna luar - Candy White , Flash Red, Reflex Silver serta Deep Black, manakala Pepper Grey menggantikan Shadow Blue dan Terra beige. Polo Sedan dipasang tempatan mempunyai 40 % kandungan tempatan (mengikut nilai ), dan VGM menyebut bahawa ia mempunyai 15 pembekal yang menyediakan bahagian-bahagian untuk kereta Malaysia.
 
KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
 
 
 
 
 
 


sumber gambar : paultan
 
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger