Suzuki Jimny 2013


Suzuki Malaysia Automobile ( SMA) hari ini memperkenalkan watak baru, Suzuki JIMNY – satu lagenda kereta 4WD kompak dan anak kesayangan Suzuki sejak penampilan pertamanya pada tahun 1968. Off-roader 1.3L ini dibina di atas sejarah sebagai kenderaan bekerja , mampu menangani muka bumi yang mencabar dengan mudah. 

Hadir pada majlis pelancaran JIMNY di Empire Subang petang itu termasuklah Y.Bhg Tan Sri Marzuki Mohd Noor , Pengerusi Suzuki Malaysia Automobile Sdn Bhd dan Encik Keiichi Suzuki , Pengarah Urusan Suzuki Malaysia Automobile Sdn Bhd. JIMNY terbaru ini menggabungkan perubahan ketara, termasuk hud enjin, bumper depan dan gril depan, yang telah direka baru untuk memberikan kekuatan tambahan. 

Satu penampilan gagah dan reka bentuk praktikal membuat JIMNY sesuai untuk dibawa ke kerja dan aktiviti lasak. ” Terdapat banyak kereta di jalan raya hari ini yang dibanggakan dengan gaya mewah 4×4 tetapi terdapat satu masa dahulu apabila Kenderaan Utiliti Sport dibina untuk mencabar aktiviti luar dan untuk dikendalikan di kawasan yang akan membinasakan platform kereta penumpang. JIMNY adalah unik. 

Ada sebab mengapa tiada apa-apa perubahan besar telah dibuat kepada reka bentuk teras selama ini , dan oleh kerana ini, 4WD “fiesty” ini betul-betul berfungsi seperti apa yang diharapkan. JIMNY adalah kenderaan merentas desa tulen yang memenuhi pengendalian harian di bandar dengan mudah dan mendominasi di off-road . 

Sama ada ia adalah bertujuan untuk menjadi kenderaan sokongan dalam pembinaan atau pertanian pertanian , seorang pengembara hutan belantara – apa sahaja senario, JIMNY berupaya menjalankan tugas itu, “kata En Keiichi Suzuki , Pengarah Urusan Suzuki Malaysia Automobile Sdn Bhd. JIMNY ini dikuasai oleh enjin 1.3L M13A doch Suzuki, yang menyampaikan banyak tork ( 110Nm @ 4,100 rpm) dan tindak balas yang cepat dalam mana-mana persekitaran. Saiznya yang sedikit kecil berbanding 4WD lain di pasaran, JIMNY adalah lincah lagi nampak gigih apabila ia datang kepada ekspedisi lasak dan menghadapi keadaan memandu sukar. 

Dengan sistem Drive Action 4×4, JIMNY yang tangkas mampu beralih dari 4WD ke 2WD dengan lancar dengan sentuhan butang walaupun pada kelajuan sehingga 100km / h. Dengan pilihan empat roda , tiga saluran, empat sensor sistem brek anti -kunci (ABS), kawalan stereng dikekalkan walaupun ketika brek ditekan secara tiba-tiba. “Ia adalah padat ,ringan, tangkas , dan ditala sepenuhnya untuk menguasai pelbagai rupa bentuk muka bumi. 

Tahan lasak dan serba boleh dengan dimensi padat, keselamatan yang cemerlang dan keupayaan off-road tulen telah membuatkan JIMNY satu klasik kultus . Kami percaya JIMNY baru ini akan melihat kebangkitan semula dan menarik ramai pelanggan baru untuk Suzuki, ” melanjutkan Encik Suzuki. Segmen pasaran 4×4/SUV telah melihat pertumbuhan yang ketara di Malaysia dan tidak mempunyai pesaing langsung untuk model ini , Suzuki Malaysia menjangka jumlah jualan tambahan dengan pelancaran Suzuki JIMNY .

Didatangkan dalam hanya satu varian, JLX , JIMNY ditawarkan pada RM 84888 untuk penghantaran Manual dan RM 89888 untuk transmisi automatik (harga atas jalan tanpa insurans ). JIMNY ini boleh didapati dalam empat warna: Silky Silver Metallic , Superior Putih, Perdana Ever Green , dan logam Quasar Gray.
KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


sumber ArenaKereta
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger