Proton Suprima S Tiba Di Indonesia


PROTON Holdings Berhad ( PROTON ), anak syarikat milik penuh DRB- HICOM, mengalu-alukan Proton Suprima S di pantai Indonesia semalam . Pengenalan Proton Suprima S di Indonesia menandakan kemasukan pertama hatchback dalam pasaran eksport PROTON sejak ia mula-mula dilancarkan di Malaysia pada bulan Ogos yang lepas.

Pelancaran Proton Suprima S juga datang hanya empat bulan selepas Proton Prevé telah diperkenalkan di Indonesia pada bulan Jun lalu. Proton Suprima S diumumkan di Atrium Gandaria City Mall di Jakarta oleh Tuan Syed Hasrin Tengku Hussin , Timbalan Ketua Misi Kedutaan Besar Malaysia di Indonesia, diiringi oleh Ketua Pegawai Operasi (Commercial) PROTON , En Hisham Othman dan En Mohd Asri Khayan , Ketua PROTON Edar Indonesia.

Nama ‘ Suprima S’ berasal dari perkataan asal ” tertinggi” , dan mencerminkan keunggulan dalam bidang kejuruteraan, keselamatan dan prestasi yang telah dimasukkan ke dalam model . Hatchback berjiwa muda ini adalah produk PROTON yang serba lengkap dan dicipta untuk memenuhi keperluan yang mendesak gaya hidup moden , seperti yang dicerminkan oleh bentuk yang dinamik dan sporty , interior premium dan prestasi enjin yang unggul.

Hanya varian Premium boleh didapati di Indonesia, dan ia menawarkan ciri-ciri seperti PROTON Infotainment dengan Sistem Operasi Berasaskan Android , LED panduan cahaya belakang, DRL ( Daytime Running Lights ), Hill-hold Assist dan Park Assist dengan sensor letak kereta bahagian depan.

Proton Suprima S dikuasakan oleh enjin 1.6L Turbo PROTON . Dikombinasikan dengan transmisi 7-kelajuan ProTronic CVT, ia memberikan kuasa dan tork bersamaan dengan enjin 2.0 liter beraspirasi semulajadi. Loji kuasa 1.6L tersebut menghasilkan 140 PS pada 5000rpm , dan dengan tork maksimum 205Nm dari 2000 hingga 4000rpm . Seperti semua model Proton , dinamik pemanduan dipertingkatkan dengan LOTUS Ride and Handling.

Menurut En Hisham, Proton Suprima S menawarkan ciri-ciri yang tidak pernah dilihat dalam model Proton, dengan keselamatan mendahului dari senarai keutamaan bagi PROTON. “Proton Suprima S datang dengan standard keselamatan tertinggi pernah PROTON tawarkan , dan ditambah dengan rating keselamatan ANCAP 5 bintang. Ini adalah masa depan kami bayangkan untuk semua produk dan perkhidmatan kami, dan merupakan penanda aras yang ditetapkan untuk standard dan kualiti PROTON untuk disampaikan kepada pelanggan.

Tambahan pula, ciri-ciri komputer varian Premium juga sama dengan varian Premium S Suprima yang dilancarkan di Malaysia. ” Ciri-ciri keselamatan yang lain termasuk enam beg udara , anti -perangkap tingkap kuasa (Anti-Trap Power Window), ABS (Anti -lock Braking System ), dan ESC (Kawalan Kestabilan Elektronik) dengan Kawalan tarikan (Traction Control).

Sorotan lain Proton Suprima S termasuk rim 17 inci dan skrin sentuh 7-inci yang di”built-in” dalam sistem navigasi. Ciri-ciri tambahan dalam varian Premium termasuk kerusi kulit penuh , Tekan Butang Mula (Push Start Button), Paddle Shift , dan auto cruise.

“Dengan pengenalan S Suprima di Indonesia sebagai bintang baru PROTON , kami berharap untuk menambat hati dan minda pencinta kereta dan meyakinkan rakyat Indonesia yang PROTON terus komited dalam memenuhi permintaan pelanggan dan berterusan menghasilkan pelbagai produk memandu yang menawarkan keseronokan dan kepuasan – dan yang paling penting , kereta yang selamat, berkualiti tinggi dan berbaloi, “kata En Hisham.

Pada pelancaran itu , PROTON juga telah memperkenalkan Proton Exora Star FL, varian baru terlaris Kenderaan Multi -Purpose (MPV) Exora, yang datang dengan lampu depan dan belakang serba baru , dan bumper depan belakang serba baru. Proton Suprima S dijual pada harga IDR275 juta (harga atas jalan dengan insurans ), dan boleh didapati dalam lima pilihan warna : Fire Red, Tranquility Black, Solid White , Silver genetik dan Atlantic Blue.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger